Packat

Nu e det ett bra tag sedan jag gjorde några tävlingar men så kom jag igång och i bara farten blev det ett helt gäng. Saknar känslan när man får ett paket man inte beställt.
I HD har dom nu e tävling dä rman vinner en resa till Gran Canaria en vacka för 2 pers. Min fördel är att man ska åka den 13 mars. Har man ett jobb kan det kanske vara svårt att lösa. Därav färre tävlingsbidrag. Jag klurade mycke länge innan jag fick ihop det. Jag har ju en liten anteckningsbok där många av mina gamla slogans är nerskrivna men den var försvunnet att tag så jag fick på helt från början.

Men i alla fall, bidraget blev så jävla bra att jag känner att jag borde börja packa  =)  Frågan är bara: Var fan gör jag av alla djuren?

Har varit och hämtat fler tävlingar på City Gross, behöver en Scooter och en takbox till bilen......

Från Viken

Ville har en växt sedan många, många år. Han har väl i stort sett bara vattnat den hjälpligt. Det är en stickling som han fick från Viken  =)  En superfin lilja. Nu blommar den. Där är en knopp till som snart slår ut. När den har blommat klart ska jag plantera om den.

PS: Dorthe, jag har st 37-38 i skostorlek  =)

Ny planering

Nu har startskottet gått till vardagsrummet. Inte så att jag börjat riva tapet eller slänga ut möblerna. Nä, jag är i planeringsstadiet. Från nu till klart kan det faktiskt ta ganska lång tid. Av det som är i rummet för tillfället ska inget annat än själva tv´n och stereon vara kvar. Så allt från val av tapeter, golv och möbler ska gå bra ihop.
En tråkig liten grej är att jag redan sitter och snokar som fan på blocket. Visst vill jag hitta något fint och billigt. Tror till och med att jag gjort det men jag vill ju fan inte ha hit några möbler innan rummet är klart.

Först och främst så är det en färgskala jag ska välja. Denna gången tror jag att jag går i den svarta skalan. Inte så att jag ska ja svarta väggar och tak. Kanske snarare grafit och ljusgrått. Stolarna jag spanar på är som gjorda för en omklädning i rött skinn-wannabe. Men jag vill å andra sidan hitta en snygg skinnsoffa i brunt. En mjuk variant som blir snyggare och snyggare med åren. Men som väl e så kan man ha svart och brunt ihop. Det har vi i tv-spelsrummet och det går hur bra som helst. Där har jag också mina röda inslag  =)

När jag sen har planerat klart så ska vi samla kraft att gå igång. Vardagsrummet är ett katastrofområde just nu. Men det rummet har också dom fina dörrkarmarna som vi vill behålla och det gör att vi inte vill bygga ut väggarna med skivor. Vilket annars hade underlättat enormt. Nu blir det ännu ett rum som är snitt o vingt och har rör och kablar precis över allt.
Valet av tapeter blir därefter. Alltså inga vanliga papperstapeter som var o varannan hittar billigt. Vi måste hitta tjocka knutiga så att våra egna knutor försvinner i mängden  =)

Husvagn

Sitter och pratar husvang med en vän och det får mig att tänka på sist jag var ägare till en söt liten husvagn. Av någon anledning har det fallit lite i glömska. Väldigt konstigt för min familj är ju så glad för att påminna mig om mina urusla affärer. Fast detta kommer jag aldrig att kalla kass affär.

Saken är den att jag köpte en ful jävla husvagn men jag har liksom öga för vad det skulle kunna bli. Typ en diamant av en kolbit. Jag fick hem den och köpte färg och annat den kunde tänkas behöva. Fixade och donade och fick  mängder av avundsjuka blickar. Jag förstod ju osso att många stod i kö för att få låna den när jag väl var klar men det fick vänta kände jag.

När jag efter mycket om o men blev i stort sett klar hände det så mycke annat. Bl a så var jag utan bil. En smärre detalj som kan va bra att ha om man har husvagn. Så det var med sorg i hjärtat ja la ut den på blocket till försäljning. För samma pris som jag själv gett så klart. Fick väl offra småkostnadera och jobbet.
Det kom en bonne o kollade. Knackade lite här och där och luktade runt lite. Så efter en stund slog han till. Himla redi karl. Jag fick mina pengar och skrev ett kvitto att den såldes i befintligt skick. Snäll som jag är ska jag ju hjälpa honom till dragkroken så vi grabbar tag i vars ett handtag som sitter framtill på husvagnen och ska dra den kanske en halv meter. När man är på väg mot ett mål så tittar man oftast dit vilket jag gjorde nu. Jag kände inget utan det var snarare ett skumt ljud som gjorde att jag vände mig om. Jag flyttade inte husvagnen en endaste centimeter. Bara främre väggen som lossnade i hörnan och lämnade ett stort öppet sår. Snabbt satan fick jag tryckt tillbaka väggen och av nån skum jävla anledning kom den på lats och han körde iväg.

Vet inte hur länge jag var rädd att han skulle komma o hemsöka mig efter det.

I´m a woman =)

Ja tro det eller ej men så är det. Så nu har jag rotat djupt inne i det innersta och letat fram mig  =)  Jag har beställt sandaler för att dom är fina och ingen annan orsak. Jo, att inte skära mig på glasbitar och annat skit. Men just att dom bara är fina är väl ändå ett tecken på att jag är på väg??? Så här ser dom ut

Klart =)

Nu är hallen klar. Snabbt gick det och fint som sören böev det. Ni som inte sett eländet hur det såg ut innan får skrolla ner en bit. Men här kommer några bilder lite snabbt  =)

Den lilla korgen är till koppel och hundpåsarna.....Nu saknas bara en låda som ska gömma dom satans fula proppskåpen.  Visst blev det fint??

Jippi

Var fan blir tiden av??? Nu e det ännu en måndag och denna gången vill vi båda skippa invägningen och fuska  =)  Men vi är ju mogna vuxna ansvarsfulla personer så vi steg med vånda upp på vågjävlen.......Bägge hade gått ner. Jag 1.2 kg o det gör in alles minus 7.1 kg. Vet inte Villes exakta men in alles har han gått ner lite mer än 12 kg.
Helt ärligt är det inte roligt. Gårdagens middag bestod av bl a 150 gram mager, smaklös nötfärs som blev en köttisåsen. Till det kokade vi vars 70 gram pasta. 70 gram!!!!  Det är ett hån. Jag längtar så efter att få äta en rejäl måltid där jag blir mätt. Men, men, vår tid kommer väl  =)

Sen ang hallen. Golvet blev lagt i går, superfint. Men det är i hallen som i alla andra rum. Det är snitt o vingt och kablar o rör över allt. Men Ville fixade det utan damp  =)  Nu väntar vi bara på att listerna ska torka och sen komma på plats. Möblerna fick jag ihop igår och jag vill gärna ha in dom i hallen på studs.
Denna röra gör en ju väldid deppi. Hur fan ska det bli när vardagsrummet ska göras i ordning? Hua mig......det vågar ja knappt tänka på...ett rum i taget.

Välj själv

När jag bodde i Höganäs hade jag en helt underbar läkare på vårdcentralen. Sen flyttade jag hit till Nyvång och borde tillhöra Åstorps vårdcentral. Brydde mig inte så mycke eftersom man inte ränner stup i kvarten. Eller i alla fall tills jag fick halsfluss. Ringde på morgonen och ville ha en tid men se det fanns ingen den dagen. Frågade då om jag kunde få en tid dagen efter och det kunde jag inte. Då fick jag gå upp tidigt satan och ringa igen och hoppas på att det fanns tid då. Tyckte det var vansinne så jag ringde ut till Höganäs och jag fick en tid.
Eftersom jag hade flyttat fick jag välja att stanna kvar i Höganäs och det gjorde jag gärna.

Sen gick tiden och rätt va det va så hade jag den däringa njurbäckeninflamationen. Det hände på söndagen. Läkaren sa att jag skulle ringa Högasnäs på onsdagen för att få svaren på proverna. Det gjorde jag. Dagen efter ringde en annan sköterska. Min läkares sköterska och undrade hur det var. Jo tack det var väl ok.........Sen gick det nästan en vecka och då ringde min läkare och frågade hur det var. Jo tack, ännu bättre.

Det skulle ingen i Åstorp göra. Jag kör hellre dom milen dom få gångerna det är nått galet. Och klarar jag inte att ta mig dit så är det ju ändå ambulans som gäller  =)

Rörit

Så ja, nu är operation hallen i full gång. Kom inte upp på Ikea förrän idag. Rummet är tömt, väggar o tak avtvättat.  2 lager kork/plastmatta är av och undertill låg ett sören så fint gammalt trägolv. Som tyvärr fått en borr igenom sig mitt i allt. Ville misstänker att det är ett av ställen han gick lös med en handborr när han va mindre. Så det blir ett laminatgolv på det i stället.
Vi (Ville) har packlat och slipat. Första strykningen på taket är på G nu.
Ni ska få bilder på hur jävlit det såg ut. Mycke skrämmande faktiskt. Håll i er  =)

Det är alltså värdens minsta hall. Väggarna ja hade att använda var 165x116 cm. Resten var dörrar, 3 st, och element.


No, no, noooooo

Jag tycker tiden bara rinner iväg. Nu är det en sån sketen måndag igen. Denna måndag var ju den absolut sämsta hitintills. Men dom kommer.
Idag gick vi bägge upp och fick böta 100 spänn i burken  =(  Det är ju så det är men likförbannat så blir man lite sur.  Jag har inte tränat ett ksit på hela veckan eftersom jag har varit dålig. Men vi har inte fuskat med matintaget.

Ikea ska få finbesök av mig i morgon. Nu är det hallen som ska få en ansiktsupplyftning. Jag tror vi har världens minsta hall och att få in dom behov vi har i den har varit klurit. Vi ska ha plats med alla skor. Ville e ju värre än ett fruntimmer. Sen är det alla klädesplagg som hänger. Mössor, vantar och halsdukar. O för att inte tala om alla hundgrejor  =(
Har köpt färgen och golvet hade vi sedan innan. Vete fan va det är tänkt till men det kan ju kvitta. Från i morgon och ett par dagar framöver ska jag ha röra igen  =(  Skit osso

Tjejkväll på Bauhaus

Igår var jag på tjejkväll med min syter Eva  =)  Detta var jag mycke spänd på. Jag såg framför mig hur vi var ett gäng tjejer/tanter som gick från plats till plats i varuhuset efter stängningsdags och fick lära oss lite på dom olika ställena.Nu tillhör jag inte dom som har tummen mitt i näven utan har lite koll på mycke. Men man kan alltid lära mer.

Så strax innan det började möttes vi vid ingången. En himla massa hade bokat och prick 8 släpps vi in. Då står dom ansälld vid vars en sida om den röda matta dom rullat ut åt oss och klappar. Känna jävligt fånigt. Vå går fram mot en scen där en kille står och spelar gitarr och sjunger hellre än bra. Men har gör det bättre än mig så ja stå bara o väntar på att han ska bli klar.

Sen kommer en tjej upp på scen och ihop med en annan kille så visar dom oss hur vi ska plantera blommor i kruka. En grupp i kruka. Det allra viktigaste var att ha varannan orlig och varannan lugn. Hade man bara det så skulle alla som gästade en bli stumma av avund när dom såg det. Var som sedan var lugnt eller oroligt fick vi aldrig veta.

Sen va det slut. Dom bokade alltså in runt 100 tjejer för att visa hur man planterar blommor !!?? Jag kan ge mig fan på att alla dessa har lyckats plantera det dom velat innan dom gick dit.

Efteråt fick vi gå och handla med 10 % rabatt.

Vinst =)

Det var varit lite stiltje i tävlandet ett bra tag nu. Kommer inte ihåg när jag gjorde en sist faktiskt.
Men så i går fick jag ett kuvert med posten från Findus. Kände hur jag blev varm i hela kroppen men sliter ändå inte upp brevet. Bär mig ganska lugnt o behärskat åt.
Det första jag ser är en fet text i rött. Grattis till 2:a* priset i tävlingen - Vinn familjehelg!

Nu blev jag ju riktigt glad o pappret åker snabbt upp. Fortsättningen är som följer:
Här kommer Ditt pris i Findus tävling "vinn familjehelg". Värdechecken kan lösas in mot en valfri maträtt ur Findus Familjeköket - se hela vårt sortiment nedan.

Jag vann alltså en färdimidda !?!?  Glädjen rann snabbt av mig. Jag vet att det är bättre än ingenting men hade jag inte vunnit hade jag inte heller gått o undrat vem som vann.

Ja visste det =)

Fan va de e bra att ha en stor släkt när det gäller. Som nu när jag behövde veta vikten på grej så frågar man Emma t ex. Så här löd hennes svar  =)

jo, enligt mina efterforskningar så väger en genomsnittlig cell 1 nanogram vilket betyder att du behöver 1,000,000,000, dvs tusen miljoner celler för att komma upp i ett gram. en liter blod innehåller normalt mellan 4 000 000 000 och 11 000 000 000 vita blodkroppar per liter. Om man antar att du har 5 000 000 000 fler vita blodkroppar per liter än du brukar (och ca 5 liter blod) så bör du alltså lätt kunna dra av hela 25 gram från vågen, tack vare dem.
nu vet jag ju inte exakt vilken typ av bacill du drabbats av men den vanligaste, E coli, väger 665 femtogram och då behövs ca 1,5 miljon miljoner för att komma upp i ett gram. säg 30 gram då men dem plus några vita blodkroppar ute i vävnaden :)

Där har ni svart på vitt varför vågen stod still denna vecka. Kroppen är full av skit som väger ton  =)

Fast nu när jag har rotat bak i arkivet så såg jag på tv (En cellsam historia) för väldigt många år sedan hur det går till.  Order har gått ut till som som står och skyfflar in till förbränningen att alla ska hjälpas åt mot baciller o blodkroppar så det är ett stort krig som har brutit ut i kroppen nu. För varje tablett jag äter så kommer det fler krigare i små rymdfarkoster som håller ställningarna. Ett tag till sen är slaget vunnit  =)

Så ni som snackar en massa annat och kommer med skrämselpropagnada, kolla först om dom sett filmerna. Har dom det så har dom osso koll.Måndag igen......

Så blev det då ännu en måndag. Jag visste väl att det skulle gå åt skogen. Ska göra som Eva sa och höra hur mycket dom vita blodkropparna kan väga. Jag stod still denna vecka så jag har väl en hel kommun i mig.
Men det är bara att ta nya tag. Ville har nu gått ner mer än 10 kg och är den gladaste av pojkar  =)

Bytt kön

Nu blir det ett jävla gnällande igen........I morgon är det måndag och jag känner just nu att resultatet på invägningen kommer att slå helt fel.
Anledningen är som följer. Idag blev jag snabbt sämre igen. O då snackar vi dålig som in i helvete. Kunde inte stå, sitta eller ligga. Hade feber och allmänt dålig. Gosi körde in mig på sjukhuset och hela resan in gnällde jag som en stor rejäl karl.
Efter många långa tråkiga timmar fick jag så äntligen träffa en läkare. Jag har skaffat mig njurbäckeninflamation. Vilket innebär bl a vita blodkroppar i urinen och baciller i njurana. Helt ärligt???  Vad kommer inte det att väga? Jag kommer alltså att få böta 100 kr igen utan att det liksom e mitt fel.

Var fan ska det sluta??

Lösningar

Eftersom jag inte är riktigt bra än så upptar mycke av mitt tänkande fortfarande just urinvägsinfektioner och jag har faktiskt på denna korta tid hittat 2 olika sätt att lösa problemet.

Det första är att hitta karlsloken som tyckte på att det går över av sig själv. Ge honom en rejäl pungspark och tvinga honom pissa. Efter det får vi nog pencilin receptfritt.

Skulle det tråkigt nog vara så att han inte går att hitta så kan man ju inne på apoteket kissa på en sticka, lämna den till någon där och om den ger utslag så får man sin medicin. Det ska inte behövas dyr läkare för något så simpelt.
Ah nä, tänker ni nu. Då fuskas det bara. Ah nä, säger jag. Hur tror ni det går till på vårdcentralen? Det står inte en 150 kilos rysk kulstöterkse-wannabe inne på toa när man lämnar sina urinprov där inte. Inte ens en webcam har dom satt in.
Alla lättare sjukdomar som kan konstateras med hjälp av en provsticka ska inte kräva läkarbesök. Fy fan med pengar landstingen spar in på.

Vem är han?

Igår fick jag urinvägsinfektion. För er som aldrig haft det ska ni nu få veta hur det är. Man känner ett stort behov av att gå på toaletten och sätter sig för att börja kissa. Efter en liten stund känns det som en person kommer med trätofflor och sparkar en rakt upp i skrevet med påföljd att man genast slutar kissa. Vilket är totalt FEL!!!
Vid urinvägsinfektion ska man TÖMMA blåsan varje gång. Man ska få ut alla bakterier. Men att fortsätta med denna smärta är ett konsttycke få klarar. Efter något tappert försök gör man sig i ordning och lämnar toaletten......för att återkomma 5 minuter senare med samma toffla i skrevet. Ju fler sparkar man får desta längre sitter smärtan i. Till slut vill man inte alls gå på toa.
Förr i tiden tyckte läkarkåren synd om dom drabbade vilka oftast är kvinnor och skrev ut pencillin. Nu är det ett ljushue som kommit med den djävulska ide´n att genom att dricka mängder så går det över av sig själv. Denna  person har dock aldrig själv haft urinvägsinfektion. Att dricka en jävla massa innebär tragiskt nog att man går på toa oftare.
Natten som gått var ett rent helvete. La mig med frossa vid halv 1 och fram till kl 8 hade jag varit på toaletten 14 gånger.
Men jag ser ett ljus i min tunnel.......Lilla beresta Matilda har varit på andra sidan jorden. Australien närmare bestämt. Där har fobecken som hittat på självläkningen inte hörts av så dom har medikamenter till dom drabbade. Det ska jag få ta del av och jag längtar  =)

Samlar kraft

Renoveringen har legat still ett tag nu här hemma. Anledningen är väl att det är en ganksa dålig ide´när man har en valp i huset. Men jag känner hur det börjar krypa i mig nu. Vad som står på tur är datarummet. Inte besvärligt alls egentligen. Måla tak och väggar sen ska golvet slipas. Max en helg tar det i anspråk. Men det är den djävulska röran jag bangar för. Allt som är i datarummet ska ju förflyttas någon annanstans i huset. Hade det bara varit tak o vägg så hade jag täckt allt med plats och målat hejdlöst  =)  Men jag kan inte slipa golvet runt möblerna.

Under tiden kan jag fundera ut färgsättningen..........

Rätt håll

Så ja, då blev det måndag igen. Fan va tiden går snabbt ändå. Vågen visade minus 1.1 kg. In alles nu 6,7 kg på 5 veckor. Det är väl ok?
Ville vägde in på 2-siffrigt och nu ska vi fira med pizza  =)  jag har kollat runt på jag vet inte hur många olika ostar för att få så mycket ost för så lite kalorier som möjligt. Än så länge leder Mozzarella light. Den ligger på 163 kalorier per 100 gram  =(  så det lär ju inte bli nårra goda osttrådar.......Får väl glad om jag ser var osten har legat  hahahahaha


RSS 2.0