Happili

Idag var jag för tredje gången hos min tandläkare. När jag tänkte den första tanken att jag borde gå dit efter 25 års frånvaro räknade jag lite i skallen på vad det evetuellt skulle kosta. Inte för att det skulle spela någon roll men liaväl.
Drygt 30-50 000 räknade jag med. Man har ju hört en del skräckhistorier.

Första prognosen var 4 hål. Idag var jag alltså där för tredje gången och när jag var klar för dagen så talade hon även om jag det var min sista gång. Jag är helt klar. Jag har hela, fina (nåja) tänder just för tillfället. Det roligaste är priset. Jag har fått lustgas som inte är gratis och slutsumman hamnade på strax under 5000 kronor och då är 1500 av dom min lustgas. Nej, jag glömde ingen nolla. Det är bara fem tusen svenska kronor  =)

Jag är så jävla glad  =))

Grattis

Idag säger ja stort grattis till Höganäsaren som vann 10 miljoner. Jag kände honom ganksa väl faktiskt. Bodde nästan grannar då jag bodde i Höganäs och pratade ofta men han o hans fru. Hon var mycke sjuk i cancer men hängde med länge innan hon somnade in.

Han är även släkt med mig. När han sa det för något år sedan tänkte jag att det kändes verkligen som alla i Höganäs var det. I alla fall bland dom gamla höganäsarna. Det var min farmor och hans något som visst hängde ihop  =)

Aldrig mer vilse

Jag har en mobil där man även har GPS. Och det är ju himla bra när man far runt utan att hitta rätt. Det har ju hänt otaliga gånger när vi skulle köpt grej på blocket eller liknande. Jag skriver lite stolpar om vart vi ska svänga och när jag jämför med karta ser det in i helvete bra ut. Det tråkiga inträffar så snart kartan försvinner och man befinner sig i verkligheten. Det är då vi vilsar bort oss ja o Gosi  =)

Men så skulle jag ju ha igång min GPS. Svärsonen har en liknande och fick mig att fatta att jag inte ens hade några kartor  =)  så det laddades ner men flertalet gator fanns inte. Så fick jag veta att man i stället kunde ha Google maps i mobilen. Fick hjälp med det också (omges av snälla hjälpsamma) men inte fan funkade det heller.

Då får man svälja och intala sig att GPS e ett jävla hittipogrej som inte vi behöver o liknande.....men det reta mig lik förbannat.
Så igår satt jag hela förmiddagen i telefon. Det tog 1 samtal till Comviq och 3 till Nokia innan jag fick rätt på telefonen och nu funkar allt. Jag har till o med hittat hotellet i Rom så inte ens där kommer vi att gå vilse.......Fan va glad ja e nu då  =)

Längtar tills jag ska nånstans bara så jag får testa om det verklligen funkar

Resa

Sedan ja kom hem från London har jag bestämt att ja o Gosi skulle dit till hösten. AV någon anledning har jag inte fått bokat. Troligtvis mest för att han inte fått tummarna loss tror jag  =)
Men i lördags fick jag ett mail att några ska till Rom i oktober och det gick bra att haka på. Gosi fick ingen betänketid så igår bokades både flyg och boende.
Har laddat ner en del reseguider från nätet som jag ska bläddra lite i. Vi lär ju inte hinna se en bråkdel av allt men man kan ju välja guldkornen. Det inkluderar INTE påven. Läste att han vinkade på onsdagar och man kunde ringa och boka biljetter för att se det spektaklet.
Vad gäller mat så lär jag väl trycka i mig en väldig massa glass. Hur ska man kunna låta bli? Och det blir kanske lika många glas vin som det blev öl i London =)
Läste också att Rom är kaffeälskarnas mekka. Typiskt att jag fortfarande inte dricker den förbannade dryck.

Nu håller jag på att dra igång en stor loppis i Nyvång som förhoppningsvis ska bli återkommande.

Får väl på huet nu =(

Nu är det rabalder om dom hemlösa i Helsingborg. Dom vill ha ett stödboende för hemlösa och missbrukare i en Helsingborgsdel som heter Ramlösa. En av dom delar där det är dyrare att bo. Ramlösaborna blev med all rätt vansinniga och projektet stoppades. Nu finns det så klart folk som är vansinniga för det.
Det ifrågasätts om ramlösaborna skulle ha mer värde än dom hemlösa och att ALLA har rätt till ett boende och ALLA har känslor. ALLA har tydligen också samma värde. Vi föds kanske med samma värde men många, många missbrukar sina rättigheter så till den grad att dom inte är värda ett piss. Så NEJ, alla har inte samma värde. Vem tycker sig ha samma värde som incestpappan Fritz?
Men dom flesta som bor i Ramlösa har slitet som djur för att köpa en villa för flera miljoner. En villa på ett ställe där det bor folk av liknande typ. Dom betalar en väldig massa i skatter för att bl a hemlösa ska få boende och mat.
Varför ska då dom som inte arbetar ha samma RÄTT att ta del av deras? Vem betalar för värdeminskningen på deras hus? Eller det är ointressant? Är vi så egoistiska att vi kan tänka så? Eller är vi avundsjuka för att vi aldrig kom längre än en sketen lägenhet eller gud förbjude en förort?
Varför måste missbrukarna bo i stan? Varför inte slänga ut dom på landet? För helt ärligt så är dom nog inte välkomna med öppna armar någon stans. Det finns kanske en anledning till det. Det är inte bara ramlösaborna som är rädda om sitt.

Läste faktiskt i tidningen häromdagen att många sängplatser stod tomma på härbärgen. Inte för att det inte fanns några hemlösa utan det var oftast bara dom där soc betalade för en sängplats som kom. Dom hemlösa som fick pension eller liknande prioriterade inte att sova inomhus. Då är det deras val. Valet var tydligen inte så viktigt.
Varför hålla på att dalta med dom?

Jamen va fan!!!!

Va fan har hänt? Det mördas ju till höger och vänster som om alla har blitt galna.
När det hände i  Landskrona tog det hus i helvete på Facebook och jag vet inte hur många grupper som startades. Dom flesta var ett blint raser över förövaren och bilder lades ut och inläggen från medlemarna var hemska att läsa. Det var även en hel del grupper för att visa stödet till den döda och hennes familj.

Nu har något liknande hänt igen. Denna gång i Halmstad. En 21-åring som dödat en 73-årig kvinna. Troligtvis är pojken svensk för inget annat har ju stått. Inte en enda grupp om vare sig hat för att pojken gjort vad han gjort eller medlidande för dom efterlevande. Eller är det för att det är ok att svenskar dödar våra äldre damer??? Kan det kanske va så att 73-åriga Elsie inte var värd bättre??
Jag tror att OM det skulle hända mig skulle jag skita fullständigt i om det var en svensk eller invandrare som gjort det.


RSS 2.0