Hur i helvete..........................

Jag tillhör dom som aldrig sminkat mig mycke eller sprungit och speglat mig stup i kvarten. Har väl varit hyfsat nöjd genom livet........tills nu.....

Hur i helvete kunde jag låta det ske??? När fan började förfallet? Var det när jag slutade röka? Eller långt innan? Är det för sent att göra något åt det? Om man inte vill lägga sig under kniven alltså.

HJÄLP!!!!!!


Mina senaste fynd

När vi dela upp mitt föräldrahem fick jag med mig en glasvas som funnits i vårt hem sen vi var små. Jag tror aldrig jag ägnat den någon tanke. Bara vetat att den liksom funnits där.
Jag är en stor älskare av glas. Inte så att jag vill ha vad som helst utan det jag tycker om. Denna vas skall jag ärligt erkänna att jag inte tyckte om. Men jag tycker om den nu. Så pass att den även har fått småsyskon.  Den första var stor fyrkantig med fot. Hittade en mindre variant på tradera utan fot och tyckte att dom kunde passa bra ihop. Sen var vi på Framtid, en slags loppis i stan. Där hittade jag en annan variant. Fyrkantig men med kanterna utvikta i stället. Och sista fyndet gjordes i söndags på Larssons lager i LAndskrona (fan va det har blitt kasst). Det var en kopia av den jag ärvde fast ett par storlekar mindre  =)  Jättesöt. Fick den för 20 kr.  Han ville ha det till en Boda men jag sa att den inte var signerad. Det var därför  =)  Annars är det Timo Sarpaneva som gjort alla. På bilderna finns även 2 ljusstakar som kommer från föräldrahemmet. Hör inte dit men passar himla bra in. Väl???


Ett litet PS:

Igår var vi på City Gross i Hyllinge. Dom har också fått dit en apparat där man växlar in sin växel. Dom tar inte betalt för den tjänsten  =)  Om det nu är fler än vi som spar växel

Månda igen

Ja så va det då en ny måndag och invägning på schemat. Det kunde gått bättre men minus 7 hg får duga. Det är på väg ner och jag slipper lägga pengar i burken. In alles e det nu 5.6 kg som är väck. 11 paket smör. Var fan dom nu har varit. Fast i o för sig så pratade vi om fettet häromdan jag o Gosi. Man har ju fett även där vi inte ser det. Eller jag ser ju inte mitt o vise varsa. RYGGEN!!!!   Det är där osso......Hahahahahaha så jävla äcklig när man tänker efter  =)

Mynt=pengar?

På den tiden då Svensk kassaservice fanns så hade dom en liten prislista uppsatt. Det var priser på deras tjänster. Bl a kostade det pengar om man gick in och ville betala en räkning med mynt. Nu menar jag inte den kostnade för att  betala sjävla räkningen som alla tar utan just för att man betalade med mynt. Det blev inte billigare om man kom med dom i ett rör uppräknade och klara. Det kostade lik förbannat.

Nu ser jag att dom satt upp räkneapparater i många butiker just för oss med många mynt. Kostnaden för att räkna in sina mynt är 3%. Om man då kommer med 5000 så är det 150 spänn som bara försvinner så där. Jag förstår ju att dom vill ha in lite för sina omkostnader men det vill inte jag betala.

Våra mynt ligger i sin flaska än så länge och ska ligga där tills vi åker till Skagen till midsommar. Kan man komma in på forex med dom och växla in till Danska????  Eller är det så att mynt inte är pengar?


del eller stoff?

Fick in en konstig fundering i skallen i förmiddags som inte har släppt skallen hur gärna jag än velat.

Satt och filade fötterna och jag är mycket slarvig över vintern så det var ju en hel del av mig som skramlade av. Så tänkte jag till när jag såg att det föll ner: Där är en massa delar av mig. I nästa sekund så kändes det fel. Det var ju bara stoff liksom. Som mjöl. Efter den tanken har jag bara gått o grunnat på en sak. Var går gränsen mellan del och stoff???
Vill någon klok vänlig själ svara på det?

Längtar

Det går himla bra det där mä viktklubben ska jag villigt erkänna. Vi har inte fuskat en gång. Det är bara en sak......Jag har en djävulsk längtan efter att bli mätt. Så som man kunde bli efter en god middag med t ex goda köttbullar, mjölig potatis, gräddsås och gele´.  Gärna allt utom gele´n mosat......Mycke sås så det blir lite över så man måste ta en extra potatis för att mosa upp den  =)
Hade förvisso kokt potatis och köttisåsen häromdagen. Men har ni nån jävla aning som hur lite 200 gram potatis är??? Det är ungefär vad som är kvar i grytan när alla sitter mätta och belåtna runt bordet. Nu vet inte om någon skall äta eller bara lämnat lite kvar.
Men smaken fanns där. Som en jävla aptitretare. Sen får vi ju förvisso äta mycke grönsaker. Där får man osso välja med förnuft.

Men men, det går framåt. Är glad att man inte är beroende av något. Typ sockerberoende eller coca cola....Hua så jobbit de hade vatt då  =)

Jippi!!!!

Så ja, då va det måndag igen vilket innebär invägning  =) Denna gången slapp jag i alla fall att betala. Ner 1 kg som in alles blivit 4.9 kg sedan start. Gosi stod still. Han kunde gott gått upp 1 hg som jag gjorde för nu e jag den enda som betalt i bötersburken........

Nu ska jag in o ge Lovis en vaccination......Det lär hon väl inte gilla men än så länge är det jag som är basen  =)

Konsten att välja

Jag är ett stort fan av Jonas Gardell. Gillar mycket av det han gör och skriver. Inte allt men så är det väl med alla.
En gång pratade han om Mark och nämnde alla år dom hållt ihop. Han sa att man fick välja om och om igen. Tyckte då att det lät så klokt.
Men nu har jag funderat. Det är inte så lätt som att bara välja samma partner hela tiden. Det handlar om att göra så att man blir vald. Man kan liksom inte såsa runt och lita på att man blir vald om och om igen. Man får bjuda till. Man får jobba på det.
Se det som ett parti i regeringen men en kortare mandatperiod än 4 år. Man kan skippa alla jävla lögner också.

Mörkrädd

Jag hade köpt lite grej på en auktionssida på nätet. När jag var klar och det var betalt skulle det skickas till Åstorp med DHL. Fick ett mail idag att paketet var på plats och glad i hågen gav jag mig av för att hämta det.
Jag hade skrivet upp numret på en lapp och lämnade fram den till biträdet och sa att jag skulle hämta mitt DHL-paket. Men se de gick inte. Deras mobila bredband strulade lite så jag fick komma tilllbaka.
Ett par timmar senare står jag där igen med min lilla lapp. Fortfarande strul och jag blir sur. För denna gången hade jag kört ena ärendet. Men de va ju bara att bege sig him igen.
Väntar någon timme och kommer tillbaka en tredje gång. Då säger hon att modemet är trasigt och vet inte när hon får ett nytt. Jag blir ännu surare och talar om det för henne.
När jag kommer hem ringer jag DHL och undrar varför dom har ett sånt system att man inte får ut sina paket. Men se det fick man visst det. Och var det så att hon inte kunde re ut det fick hon ringa DHL.
Upp en fjärde gång och när jag kommer in ser jag att hon är lika sur som jag, men säkert av en annan anledning.
Talar om för henne att jag vill hämta mitt paket och om hon inte klarade av det fick hon ringa DHL.
Sur som fan var hon men jag fick det till slut i alla fall.

När hon stod där och letade blev jag lite mörkrädd. Var hon den bästa av dom som sökte den tjänsten? Hur jävla korkade var dom andra då?

När jag gick och lärde till svetsare/plåtslagare sa en av mina lärare: Du behöver inte kunna allting, men du ska veta var du kan slå upp det.
Detsamma gäller denna subban. Hon kunde ringt någon och frågat vad man gör när inte internet fungerar.

Fan osso

Ok, måndag idag o det är invigning som gäller. Jag gick upp 1 hg men jag tror det är min enorma muskelmassa. Muskler väger ju som alla vet mer än fett  =)  Tyvärr så fick jag trots det böta 100 spänn.
Gosi den lyckosten gick ner 3 kg. Han e en redi och numera även en glad påg  =)

Wii

Nu har jag kommit igång ordentligt med träningen på mitt Wii. Fy sören va jobbit de e. Hade en fruktansvärd träningsvärk i morse. Man kan mesa eller träna hårt. Det bestämmer man själv. Som på andra ställe så klart. Idag har jag bara tränat boxning och tennis  =)
Det är inte bara att stå o slå utan det ska va kraft satan bakom varje slag. Tänk om det är denna sommaren jag ska va smal  hahahahaha 

Så ni som inte har tid att ta er till ett gym eller skyller på något annat, köp ett Wii. Ni kommer inte att ångra er  =)

Lovis

Det har kommit önskemål om bilder på Lovis så här kommer den en lilla bild på henne. Tog även en hel del bilder igår när brodern Benji var här men det blev bara en brun klump liksom  =)Inte så konstigt

Nu när man är med i viktklubben får man ett helt annat tänk på mat. Jag förstår till fullo hur i helvete jag kunnat bli så tjock. Men jag har jävligt svårt att förstå att man tillverkar sånt som man inte får njuta av hur man vill.
Jag får äta 1300 kalorier om dagen och för er som inte räknar kalorier och har lika lite koll som jag hade ska jag nu visa något ni kan sitta och räkna på. Varje del innehåller 100 kalorier. Ta bara det gånger 13 så har ni min dagsranson.

7 geléhallon

400 gram sockerärtor

18 gram mörk choklad

1 småkaka (20 gram)

1 glas juice (2 dl)

5 skivor skinka

10 tomater

2 äpplen

1 banan

1 kg gurka

400 gram grönsaker (broccoli, blomkål etc)

4 morötter

2 skivor 17 % ost

½ dammsugare (20 gram)

1 dl kokt ris

1 ½ dl kokt pasta

38 gram köpt pizza

80 gram biff

Utan att skämmas så ska jag erkänna att jag trycker in nästan en hel pizza när vi äter det. Och då har jag som regel ätit annat också under dagen.
Idag kommer ungarna hem o ska äta middag. Då är det en påse nutrilett till frukost o en till lunch som gäller. Mitt bästa Wii-spel har varit utlånat men jag hoppas det hittar hem idag. Då e det krafttag som gäller från o mä i morgon  =)

PS:

I förra inlägget nämnde jag att det inte blev några pengar i burken o ska förklara här vad jag menade.

När vi väger in på måndagen och INTE har gått ner ska den personen lägga 100 kr i en burk som går till semestern. Som väl är ska vi bara till Danmark :D

När jag flyttade hit så började vi slänga i all växel i en stor whiskeyflaska som också ska gå till semestern. Räknade häromdagen och då hade vi passerat 4000. Det springer fort iväg. Speciellt om man aldrig betalar med växel utan bara samlar på sig.

Jippi

Så ja, då var det måndag. Nu har vi vägt in bägge 2 och inga pengar i burken. På gott o ont. Vi gick med den 26/12 och jag har gått ner 3.9 kg sedan dess.
Ska erkänna att jag inte varit hungrig under tiden men fan i mig inte mätt heller. Tog fram en liten klick blandfärs från frysen igår. Efter att ha vägt var den kladden till 4 portioner  =( 
Då får det drygas ut och bli tyskakål av det. Mest kål då. För er som inte vet ska ni nu få veta  =)

Skär vitkål i små bitar, ca 0.5 cm i kvadrat. Koka upp så det blir lite halvmjukt. Bryn färsen i stekgryta, krydda efter smak. Tillsätt vitkålen o rör om. Sen tillsätts ca 1 dl av spadet vitkålen kokade i och så står det och myser så grannt. Såsen är vit och görs på vitkålsspadet och sen e det bara en god potatis till det. I morgon ska jag göra vars en portion kålpudding. Måste ju bli av med både färs och kål.

Min dagliga frukost är 4 kokta ägg med salt och min dagliga lunch är 4 kokta ägg med salt. För vissa (inte många) låter detta tråkigt. Men ägg mättar bra, står sig länge och innehåller det mesta kroppen behöver.

Viktklubben

Alla sätt är bra utom dom dåliga har jag hört. För att gå ner i vikt tror jag faktiskt inte det spelar någon större roll vilken av alla jävla idiotdieter man följer. Bara man följer den.
Jag trodde/tror mycket på LCHF just för att jag gillade att slippa väga maten och att OM jag var väldigt hungrig åt mer. Älskar den maten mer än grönsaker så det gjorde väl sitt till.
Sen har vi då Gosi. Han är väldigt fettskrämd så han körde precis tvärtom. Det blir jobbigt i längden att laga nästan 2 olika middagar.
Så strax efter jul gick vi båda med i viktklubben. Där skriver man in minsta lilla grej man stoppar i flabben. Eftersom Ville är större än mig ( tro det eller ej) så ska han äta lite mer.
Var o en tar hand om frukost o lunch, sen lagar jag middagen   =)

Väger in varje måndag o mäter en gång i månaden. Båda längtar tills i morgon. hahahahahahha  har vi inte gått ner nått tar det väl inte många dar tills man sitter o svär som vanligt.......det funkar ju för fan inte ändå!!!
Resterna efter jul tvingade vi i Harri  =)

RSS 2.0