Sov gott lilla mor

Under större delen av året har jag varit hon mina föräldrar. När jag inte har varit där har mina tankar befunnit sig där.
Min far var mycket dement och min mor fick en fruktansvärd cancerdiagnos.
Svenne lämnade oss i juni och natten mellan den 26 och 27 somnade min mor in. Vi hade henne hemma och turades om att vara där 24 timmar per dygn. Annandag jul var jag in om och sa hej till henne. Åkte hem på kvällen som jag skulle. Min syster skulle vara där på natten. När jag frågade när jag skulle avlösa henne  dagen efter sa hon att hon skulle stanna den dagen också, för det var så jobbigt att vara själv nu när slutet närmade sig.
Då fick jag mig en tankeställare och kände att jag inte kunde lämna henne ensam på natten. Jag åkte tillbaka och vi satt vid vars en sida och höll mor i handen.
5 i 12 på natten drog hon sitt sista andetag och lämnade oss lugnt och stilla.
Det var det absolut värsta jag varit med om i hela mitt liv. Hon hade pratat bara någon timme innan och sen var det något i kroppen som valde att just då var det dags att ge upp.

Sov gott lilla Rassi och tack för allt du gav oss. Saknar dig så in i helvete.

Skriv under NU!!!!!!!

Alla har rätt till bra mat. Både vi som köper den själv och dom som inte kan påverka valet såsom barn och gamla. Gå in HÄR och skriv under nu med detsamma!!!!!!!!

Fattar noll

Idag är det exakt 5 månader sedan jag rökte sist. Sedan dess har jag inte varit röksugen en endaste gång. För alla som nån gång försökt sluta röka framstår detta som mycket skumt. Jag har ändå rökt i över 32 år.
Helt ärligt har jag velat röka många gånger. Men då har jag bara saknat själva grejen. Det är avslappnande att tända en cigarett och njuta av dom första blossen, men e man inte sugen så blir de ju inte av. Är samtidigt rädd att om jag tar 2 bloss att jag ska börja för fullt igen.
Ibland blir jag rädd för vad Champix gjort med min hjärna, jag kan inte låta bli att jämnföra med ett datavirus, fast på ett bra sätt  ;)

Jag har rullat en tårta ;)

Idag har jag rullat en tårta. Fan va det var gott.......Här  hittar ni den. Jag hade pepparkakskrydda i botten o mandel i stället för valnötter. Det är ju snar jul  ;) Det luktade pepparkaksdeg i hela köket. Det som e så gott. Är ägare till saffran så jag kanske testar det till lucia.
När den var klar började jag med att testa skalkarna.......sen tog jag en bit till....bara. Det ska jag va lite kvar när Ville kommer i eftermiddag.

Annars har det inte hänt så mycket i Höganäs. Jag har gjort lite julfint. Men ingen jul-en än. Får se om jag hittar en i veckan. Den har annars alltid blitt klädd till advent.

PS: Ni e rent ut sagt usla på att ge tips om mitt tunga täcke........Skärp er!!!!!

RSS 2.0