Smålata tjejer??

Läste i senaste numret av Amelia att dagens tjejer är lata och väldigt grisiga. Dom städar inte längre utan överlåter det till pojkvän/sambo. Det är klart, funkar det så va är det då att gnälla över  ;)  Jag hade gärna haft någon som städade här hos mig.
Men vad jag reagerar på är att tjejerna är så in i helvete usla på att laga mat. Nej, det är inte att laga mat när man slänger in en pirog i micron.
Hur många kan laga kalops? Panera en kotlett? Koka en soppa från start? Fast det är kanske inte den maten man äter idag...............
Men detta skall jag råda bot på. Lite längre fram i höst skall jag lära er laga lätt och god mat. Att jag inte gör det nu är för att jag vill vänta på vinterpotatisen.  Jag skulle kunna skriva ner recept här, men jag ska göra det riktigt ordentligt och ta fina kort så ingen ska kunna misslyckas  :)

Festivalsdags

Idag ska vi in till stan och gå på festival. Jag och Gosi tar bussen in och träffar ungarna där. Emil och David ska hoppa bungyjump och det vill jag inte missa. Jag önskar att jag också vågade. Själva hoppet är nog inga problem utan det är den lilla microsekunden då man ska lämna plattan man står på som jag inte klarar av.
Sen fladdrar man väl runt och äter alldeles för mycket. En o annan öl lär väl också slinka ner. Men är de fest så är det.

Är ni i stan ses vi kanske  ;)

Min nya säng

Ja eller i alla fall mina drömmars säng. Jag vet inte priset på den och känner att det är som när manköper en dyr bil. Måste du fråga har du inte råd.

Men fin som sören är den i alla fall.................PS:  Har hittat en återförsäljare och priset är ca 30 000

Tråkiga modebloggare

Nu har jag fladdrat runt lite bland en massa bloggare. Det är himla roligt.....så länge man slipper modebloggarna. Hur jävla svårt är det att hitta en bild på en blus, väska, klänning, kjol eller va fan man nu vill ha, spara bilden som.......lägga in den på sin blogg o inte skriva ett skit mer än....VILL HA!!!!!

Va e det för jävla bloggande???? Vem som helst kan sitta med en elloskatalog och kryssa för. Det har jag gjort sen jag var liten faktiskt.

Varför skiter det sig?

När man ligger på kvällen och är på väg att somna är det skitlätt att göra upp planer för morgondagen. Man ska gå såååå himla långt, man skall inte äta ditt eller datt, det skall städas undan i garderoben och i skafferiet......listan kan göras oändlig......Vad är det då som gör att det är så in i helvete svårt att genomföra??????
Det är ju faktiskt bara jag som bestämmer över mig. Jaja, staten också, men inte i mitt hem.
Varför trycker jag in det i skallen som jag ABSOLUT INTE skulle trycka in?  Jag brukar ha koll på hjärnan, eller i alla fall den delen som fungerar.  Vilken del av min kropp är det egentligen som bestämmer?

Ikväll när ja kryper ner i bingen blir det likadant igen. Varför lär jag mig inte?

ingen störd fd rökare

På den tiden då jag rökte, känns som hur längesen som helst, så var det mängder av fd rökare som gnällde som fan. Inte så många aldrig-rökare faktiskt. Det kunde vara allt från var man rökte till HUR man rökte.
Idag kom en av mina gamla lärare från Amu o hälsade på. Han är rökare och ute på balkongen kunde han ju få röka.......Men jag märkte inte av något röksug. Det stank som fan men det gör det när ja e på dass osso (har kattlådan där) Men jag kände mig inte stridslysten som många andra gör och delar ut vuxna pekpinnar till andra vuxna.

Känner mig mycket nöjd  ;) idag är det 11 dagar som jag hållt och jag har även slutat väga mig


Sommar

Nu blev det äntligen sommar igen..........Jag o Zedla befinner oss INTE på stranden  ;)

Ni e väl för goa ;)

Något av det roliga mä en blogg det är att kolla hur många besökare man har. Jag har en stadig ökning så gott som dagligen. Nu är ni uppe i 3 ;)    Nä, ja bara skojjade........Jag säger inte vad det ligger på men det verkar vara en trogen skara som förökar sig. Jag tackar er men ska samtidigt dra er i örat.  Ni e usla på att skriva till mig......

Så, se nu till att skärpa er!!!!!  Det är meningen att ni ska stötta mig i svårigheter och skratta med mig när det är något roligt. Fast helt ärligt så har det ju inte hänt något roligt på länge, men jag ska försöka rycka upp mig.


Tack Agge ;)

Som ni vet knaprar jag Champix för att sluta röka. Att sluta röka innebär ALLTID en viss viktökning ( om man inte springer ihjäl sig). Men jag är beredd.....
idag kom lilla Agge och hälsade på. Jag tror det var den nykokta jordgubbssaften som lockade, men i alla fall. Hon fick syn på mina tabletter och så snackade vi lite om det o eventuella biverkningar. Jag sa att jag inte läst va man kunde få, det kommer som det kommer tycker jag.
Då börjar Agge läsa för mig, snäll som hon e  ;)  En av biverkningarna va VIKTÖKNING!!!!!!!!!!!  Inte nog mä att man går upp av att sluta röka, nu kan man gå upp av skiten man slutar av också......ja kommer att bli smällfet...Mådde bättre när jag inte visste

Imorgon ska jag koka blåbärssaft......Tack David  ;)

Tipsa!!!!! Tipsa!!!!!

Jag måste ha en hobby!!!!!  Det ska vara nått meningsfullt. Ingen man ska göra för görandets skull alltså. Tänker inte köpa en massa garn o virka dukar i parti o minut för att lägga in i ett skåp nånstans.
Jag är öppen för alla förslag =)  Kom igen nu!!!!

Det är inte värt det :(

Nu har jag varit rökfri i drygt en vecka och det går bättre än jag trodde. Jag är inte röksugen men jag tänker på det hela jävla tiden. Sen håller ja på att banta och får tänka mer än en gång innan jag trycker in nått i skallen. Det är ju vanligt med stor viktökning när man slutar röka och de är ju ingen hit.
Jag kan alltså inte unna mig en sketen glass när jag vill eller en kall öl nån gång. På tal om öl.........Jag får ju hålla mig helt nykter ovanpå allt  :(  annars lär jag väl ramla iväg o köpa bloss.

Detta är inget drägligt liv att leva känner jag nu. Ska ut o googla upp ett land där man har högre status ju fetare man är. Där skall ja bosätta mig för resten av livet..........kanske inte så länge om det ska hålla på så här

Bevisat

Enligt dagens Aftonbladet är det nu bevisat att det är bättre att äta fett än inte. Läs här....Det är ju det jag sagt hela tiden. Man slipper räkna en massa points eller kalorier. Man äter det godaste. Och framförallt, man äter hur mycket man vill  ;)

Kan det bli bättre?


Happili

Idag är det den tredje rökfria dagen och allt flyter på ganska lugnt. Igår smulade jag sönder 17 Look utan att det kändes i hjärtetrakten. Hur många gånger har man inte gått och letat efter en liten sketen fimp någonstans? Även i den ficka man letade i 15 minuter tidigare.......Nu är det slut på sånna tramserier =) 

Igår var jag o Dorthe och åt på Thaibuffe´.  Lyckades lura mig själv med att om man åt riktigt kryddstarkt så brände kroppen mer.  Nackdelen var bara att jag inte hade några kontanter och man kunde inte köpa en ny dricka för 10 spänn på kortet

Ickerökare

Idag är jag en ickerökare. Inte någon föredettarökare. Jag vet inte hur många gånger jag försökt att sluta röka. En helvetes massa gånger i alla fall. Jag har testa allt på marknaden som finns. Speciellt kommer jag ihåg den där nässprayen. Fy fan va ja spydde. hahahaha varje gång jag tryckt in en dos rusade ja in på dass =) Jag stod ut i 3 dagar men rökte mellan doserna.
Nu har ja börjat på Champix. Man ska ta dom i först en vecka och röka under tiden, sen ska man öka dosen och bestämma en dag i andra veckan då man ska sluta röka. Jag ska/skulle sluta den 17:e. Alltså på torsdag.
idag har jag inte rökt ett bloss. Jag har så klart cigaretter hemma eftersom det bara e den 14:e idag. Men jag har inget sug. Inte ens när jag har ätit. Jag glor på min ask Look som bara ligger där men jag vill inte tända nån.
Det är en jävlit skum känsla om ja ska va ärlig. Alla som någon gång slutat röka vet vad jag talar om när jag nämner ett röksug som slår till som en åsnespark rätt i mellangärdet. Men jag känner ingenting. Det är som jag aldrig rökt i hela mitt liv....................

Det enda tråkiga med Champix är att dom är receptbelagda, dom är svindyra (över 1700 för en sats) och att man måste gå o snacka med nån som berättar allt skit om rökning. Vilken rökare vet inte farorna? Jävla trams.

Jag tycker att ALLA läkare skall skriva ut till alla som vill ha dom utan att dom ska behöva gå o snacka med nån. Jag tycker att priset ska sänkas ganska drastiskt. Hade jag inte fått mina gratis hade jag aldrig haft råd till dom.

Det funkade även att dricka ett glas vin utan att bli röksugen  :)

Ingen uppdatering

Idag får ni inte någon uppdatering ang vikten........Vågen flippade ut hahahahaBegravningen

Igår var det begravning för min lilla far. Jag har inte varit på så väldigt många begravningar som väl är men den igår var den finaste jag varit på. Det var så lungt och stillsamt alltihop. Först höll min morbror ett fint tal, sen spelade Emma gitarr, sen var det Eriks tur att spela gitarr, munspel och sjunga. Sen tog vi förväl av Svenne där han låg fridfullt i sin blåa kista täckt med vita blommor.
När man lämnade kapellet hade man en helt underbar utsikt över Öresund och danska kusten. Kan det bli bättre för en som älskade havet?

Efteråt träffades alla i mitt föräldrahem och åt. Det är väl inte läge att gnälla här men va fan. Halledar som jag åt........I morgon skulle min far fyllt 87 år och vi skall träffas och äta upp det som blev över av smörgåstårtorna. Jag tror jag ska ut o googla upp någon som säljer binnekemaskar

Åt helvete .....

Fan osso........det gick åt helvete på kalaset.  Jag gick ut lite lätt med grillad fläskfile´, sallad och lite bröd. Men det gav ju bara mersmak. Så det blev så klart en portion till.

Sen blev det Ingegerds populära tårta. Hon är expert på tårtor. Så jag ville ju känna samhörigheten med alla andra o tog en bit. Sen skickade dom tårtan ett varv till. Där måste jag erkänna att jag har en minneslucka. Någon säger att jag tog en andra bit och åt även den......men så illa kan de väl för fan inte va ;)

Inte jo-jo

Nu är det vanligt att jojo-banta. Jag gick upp ett  halvt kilo men någon jojo känner jag mig inte som. Snarare en stor pilatesboll som studsar fram över gräsmatan.  Lyssnar man riktigt noga när jag kommer gåendes så låter det nästan liadant  ;)
Men de är bara att ta nya tag.......i morgon är det kalas och känner jag värden rätt så bjuds det på mycket god mat, med betoning just på mycket.  Skall kolla igenom butikurvalet i denna lilla stad om någon kanske saluför karaktär  ;)

Vilket är konstigast?

Det finns ett ord jag aldrig hört förrän idag och det är Dendrofil. Det är en person som attraheras av träd och utför sexuella akter med trädet. Nu vet jag inte vilket som är konstigast.......Att ha sex med ett träd eller att det har fått ett eget namn (?)

(nu räknas det inte att ha en partner som är stel som en pinne)

In-i-helvete omänskligt

Jag har som ni förstått förklarat krig mot fettet som belamrat min kropp. Kämpar som fan hela tiden. O tycker faktiskt att jag är mycket duktig.
Men idag började jag på Champix, dom nya sluta-röka-tabletterna. Jag får förvisso röka fram till och mä den 16 juli men sen är det kört.....Efter det ska jag alltså banta OCH sluta röka  :(  Hur i helvete ska det gå???

Den 11 juli är det begravning och det bjuds på smörgåstårta. Jag får förvisso röka den dagen men jag får nog leva enbart på nutrilett 14 dagar efter. Jag borde kanske låna hem en motionscykel o sova trampandes på den ;)

Fett-sagan alla borde läsa

Alkohol och mat är en usel kombination.  Ta till exempel en trevlig fredagskväll med pizza och någon öl. Kroppen ska nu först förbränna alkoholen. Det jobbet fixar levern. Därför får pizzan snällt vänta utanför.  Är det en bra kväll har mer än en öl slunkit ner o tiden blir därför ganska dryg.

Medan pizzan står där och väntar på förbränningen börjar den så smått att otåligt skruva på sig och är mycket rastlös. Tittar sig så smått omkring och får syn på en mängd blå/grå fettklumpar som tycks ha väldigt roligt. Utan att tänka på följderna sticker den dit för att roa sig och vägen tillbaka hittar den aldrig igen.  Den förenar sig med fettet och sen levde dom lyckliga i alla sina dagar.


Gonatt


RSS 2.0