Nytt

Vi i hela min familj, Jag, Gosi, Stumpi, Lovis, Tuss och Abby vill önska er alla ett riktigt

GOTT NYTT ÅR!!!


Snyggt =)

Vi har inte renoverat vardagsrummet än utan jag har ju liksom gjort det beboligt så länge. Vi satte till och med upp kaminen på väggen när vi gjorde ommöbleringen innan jul.
Jag köpte nån slags gel på Bauhouse som var till fuskekaminerna. Sicket jävla skit rent ut sagt. Svårt som satan att få fyr på. Tror jag tände 10-15 gånger innan den stannade tänd. Sen när den väl var tänd va de nån fjutti blå mesig låga. Bara ett par cm hög. Tråkigt nog köpte jag 2 flaskor.
Ut o googlade på vad man skulle göra åt det och hittade något annat att elda med. Fanns i Staffanstorp så det köpte David med hit till oss. Vilken jävla skillnad det blev nu  =) 

Tog ett kort för att visa er så fint det blev. Det är himla trevligt att ha där på väggen faktiskt. Nu blir det ingen renovering innan våren då man kan slänga ut alla djuren men vi ser inte den skabbia väggen längre  ;)


Kalas ???

Nästa år fyller jag jämnt o då e frågan, ska jag har en stor fest, en liten familjemiddag eller åka bort? Jag vill ha så många kommentarer som det bara går. Bra ideér och dåliga. Bara ni kommer med något.
Vi kan inte vara här hemma..........jo, om det bara blir Ville, jag och ungarna. Men det kan man ju ha en vanlig helg. Alltså, förslag i massor på festlokaler, mat och liknande. Har ni något tema man skulle kunna ha så är det ju också roligt. Var inne en stund på maskerad, men det blir ändå inte som i filmerna man ser.  I bästa fall hade väl Ville satt på sig en slips och sagt att han var utklädd  =)  Jag har även varit inne lite på 50-tal för att jag blev till då, eller 60-tal för att de var då jag föddes........

Tycker ni i stället att jag ska åka bort? Vart i så fall?? Gnugga nu era geniknölar och skriv massor  =)


Vilken jul =)

Detta var en mycket ovanlig jul för oss. Ungarna kom hem och det är vi ju vana vid. Men denna gången var det 2 små valpar i familjen. Vi åt och drack gott men samtidigt var det ett jävla rännande ut och in med en valp under armen. Mellan gångerna så var det ett sörens väsen på dom. Som väl var så var det ju för att dom hade roligt. Zelda fattade inte vitsen med deras rännande.

Vi delade ut julklapparna ganska tidigt och jag blev mycket nöjd. Fick en orange vas i glas av Gosi som jag önskade mig. En massa lotter varav en med vinst och en tidningsprenumeration. Av ungarna fick jag 3 höga ljushållade i glas, en liten söt verktygsväska i rosa och en superstor Mirandanalle till min samling  =)

Åt en helt underbar chokladkolapaj. Men den var mäktig som fan.  Sen spelades det spel och åts godis. Nu är jag kass satan i ryggen men det är det värt. Lovis sover som en liten gris och vaknar väl om 2 veckor  =)

Stumpi fick en Boomerball. Det ska tydligen vara en boll som man inte kan förstöra hur gärna man än vill och kostade därefter. Får bara hoppas hon gillar den. Skall testas i morgon i dagsljus  =)

God fortsättning alla glada

Glömt............

Det blev ingen Lizzi, det blev en Lovis i stället. Hon såg ju ut som en Lovis  =)  Brodern Benji såg ut som en Benji. Först trodde jag att vi skulle behöva vända på dom varje gång vi ville se vem som var vem men dom har inte samma bruna färg.
Resan gick ganska bra. Motorvägen var ju bra men sen skulle man ut på skobyggden och där var det genast mycke sämre. Kasade lite grann men fick rätt på den igen. Var rent genomsvitt när vi äntligen var framme.

Jag hade på något sätt lyckats förtränga hur dom är som små. När hon väl sover så får man ju passa på att göra det som ska göras men man får samtidigt vara i närheten för så fort dom där små gluggarna glider upp så ska det kissas. Dagtid är det ju ok men när klockan bara är 5 så ska man ju hinna dölja kroppen så mycket som möjligt för grannarna. Dom stackarna vill väl inte ha julen förstörd.
Så när man hör första gnället och det fortfarande är mörkt grabbar man bara tag i tröjan som ligger där man la den, tar Lovis under armen, ut i hallen o i med fötterna i Villes tofflor och ena armen i en jacka sen snabbt satan ut. Oftast hinner man  =) 
Vår tomt är numera väldigt gulprickig.

Stumpi går här och undrar när hon ska åka hem till sitt. Enligt henne var hon inte ens inbjuden från första början. Men det går också bättre. Lovis får hoppa i skallen på henne lite då och då. I o för sig inte så lätt för Lovis att veta just när det går eller inte går så hon chansar ofta  =)


Utökning

I morgon skall vi utöka familjen med en liten valp. Det blev en brun labbe som ska heta Lizzi. Brodern Benji ska bo nere hos Anna o David  =)Älskade mörker

Igår röjde vi i vardagsrummet. Hade gärna velat få det renoverat innan jul men det går inte. Och nån jävla röra vill jag inte ha. Nu får det vänta tills efter nyår.
Men man vill ju ha det mysit i skabbet....hittar inget annat ord faktiskt. Men Det blev ommöblering och vi vick ner matrumsbordet. Fick klättgranen och även satt upp kaminen  =)

I gårkväll var det supermysigt och det kändes inte alls som jag var här utan hemma hos någon annan. Tills idag då alltså. Kan väl inte påstå att solen skiner in men det lyser upp varenda grej på tapeterna eller bristen på tapet. Så om nu någon vill komma hit så är ni bara välkomna efter mörkrets intåg  =)

Äntligen så gott som klart =)

Så ja. Nu var tv´n på plats. Var och kollade på Elgiganten igår. Deras billigaste kostade 8000 kr. Känner att det får hållas lite i pengarna så jag rotade runt på nätet i gårkväll. Hittade på Siba på 5990 i stället  =) 
Körde dit idag men hittade inte den. Hittade en snarlik för 7500. Frågade säljaren och det hade visst blitt något fel på nätet men vi fick den till det priset.

Nu vill jag att ni alla först går in och kollar hur de såg ut INNAN vi började röja. In HÄR med er nu!!!

Så ja...nu börjar alltså vandringen i 360 grader runt rummet. Detaljer som tavlor o liknande saknas. Den bruna färgen kommer inte riktigt till sin rätt och det blev visst lite mörkt. Men va fan!!!  Kom hit o säg hej om ni e nyfikna  =)

Kolla längst ner till vänster på denna bild. Där står 2 klenoder........Ett Nintendo 8-bit och ett Sega 8-bit  =)

Första smakprovet

Här kommer nu det första smakprovet på spelrummet. Väggarna, taket, lister, karmar och golv är klart  =)  Idag ska vi skruva ihop 10 hyllor i olika störrelser som ska på plats i kväll. Sen e det tv-bänk, matta fåtöljer mm........
Eventuellt blir ni uppdaterade i morgon  =)

Faktiskt mer nöjd med färgvalet än jag trodde från början. Så sörens snyggt e det  hahahahha


PS: Prickarna på bilderna kommer från kameran. ska åtgärdas när tid finnes  =)

Dagens fynd

Idag for vi runt o letade efter vars en fåtölj. Hamnade till sist på Jysk och hittade faktiskt 2 till bra pris som var bra att sitta i. Följde med 2 fotpallar också. Tyvärr hade dom inget groggabor att ha mellan. Får väl komma en annan dag.
På väg ut får jag syn på en vägg-fusk-kamin  =) Jag har ju letat ett tag efter en men priserna har ju för sören varit vansinniga. Allt mellan 3 och 6 tusen verkar vara normalast. Denna hade en prislapp på 400 ( fyrahundra) kr. Förvisso var den silverfärgad men det avhjälps snabbt med en burk värmebeständig svart sprayfärg.
Gick tillbaka till kassan och bad om en kamin. Då var det den sista dom hade kvar o den tog jag. Då kostade den bara 350 kr  =)  Färgen gick på 79 på Bauhouse.  Skillanden mellan denna och andra jag tittat på är att i dom andra har det varit 1 till 4 muggar man fyller med gel som brinner. I denna var det en avlång behållare o brinner då med en lång låga. Man kan om man vill byta ut och sätta in egna muggar eller om man så vill även ha blockljus i.

Nu e ja himla glad  =)


Tungt

Klockan är inte mycket mer än midnatt men jag känner att detta kommer att bli en tung dag som jag har framför mig. Min mors, älskade lilla Rassis födelsedag idag. 75 år skulle hon blivit om hon fått stanna kvar hos oss.
Detta är första gången i mitt liv som jag inte kommer att fira den dagen. Men jag kommer att tänka på henne.

Troligtvis kör vi ut till Viken och lägger en blomma. Fast jag vet redan vad hon skulle ha sagt om det. Spara dina pengar Libbe  =)  Det sa hon alltid.

Älskade lilla Rassi. Jag hoppas verkligen att du har det bra däruppe. Saknar både dig och far så in i helvete. Kram till er båda.

Bilden är klickbar


Stress, stress.............

Jag sa till Gosi att spelrummet OCH vardagsrummet skulle vara klart till hans fölsedag......alltså om 10 dagar. Det går inte. I morgon skall jag måla tak, lister, dörrkarmarna och runt fönstren. Låt säga att det blir klart i morgon. Sen skall väggarna målas och torka. Sen ska golvet slipas. Jag vet att det dammar satan men jag tar det ändå sist. Sen ska det lackas. När det är gjort skall man vänta i minst 24 timmar innan möblerna flyttas in.

Det kan ju nästan kvitta hur fort jag göra vissa moment för tiden som färgen ska torka kan jag ju inte påverka. Så vi har rörit på fölsedan. Hoppas vi hinner till jul dåååå. Eftersom vi ska vara här underlättar det ju att ha så mycke i ordning som möjligt. Anna kommer ju med sin lilla valp   =)  vi kan ju inte låta honom försvinna i röran.

Jag jagar fåtöljer för fullt på blocket. Det är inte så himla lätt. Allra helst hade jag velat ha en 2-sits Klippan skinnsoffa i antingen rött eller orange  =)  Men hur jag än bär mig åt så får jag inte in Ville på samma spår  =( 

Har ni något tips på övertalning så tar jag tacksamt emot det...

Lånade ord

Man hör ofta att vi lånat många av våra svenska ord från andra språk. Eller lånat och lånat. Snarare snott för det är ju inget som ska lämnas tillbaka.
Nu har jag fått in i skallen gåtan om hur det har gått till. Om vi tar ordet sommar så kommer det säkert från engelska summer. Låter logiskt. Men det är ju hur det kom till jag är nyfiken på. Var det så att Sverige var folktomt, det kom hit en engelsman och bosatte sig här? Men om han gjorde det, varför blev inte språket engelskt fullt ut? Han tänkte väl inte: It´s summer, but since I am in another country I have to call it sommar.
Eller om han kom till Sverige när det redan bodde folk här då borde det ju redan ha funnits ett ord för årstiden. Han kan ju inte bara ha stövlat in i en by och sagt: It´s summer outside också skulle hela byn rätt va det var bara liksom tycka att det var det. Men för att kompromissa lite blev det sommar i stället?

Jävlit skumt. Om någon vet får ni gärna tala om det för mig  =)

Äntligen =)

Har kämpat som sören hela helgen. I fredags körde vi o köpte garderoberna och alla bokhyllor till spelrummet. Det var 2 delar som inte fanns i Helsingborg så det fick vi köra ner o hämta i Svågertorp/Malmö. Passade på att hälsa på Anna o David  =)
Tung jävla as till garderober. Hyfsat lätta att skuva ihop men desto svårare att få in i rummet. Den första var ok, andra började strula...........golvplatsen höll på att ta slut. Tredje gick med nöd o näppe. Dom är ju 236 höga. 100x58 i bredd, djup. Men dit kom dom.
Sen var det dörrarna som skulle på plats och justeras. Funkade till slut. När vi satt hemma och kollade vad vi skulle ha hittade vi vanligt vita o det duger. I alla fall tills man kommer till Ikea och ser hur tråkiga dom var. Men 3000 för att få andra helt vita var inte att tänka på. Fiffig som jag är så löste jag det problemet.

Nackdelen med stora as till garderober är att jag nu inte har några klädesplagg. Det ligger lite slängt i nån hörna bara  =)   Får väl ta ett nytt varv till Ullared...

Här är dom på plats ......Här är dom delar jag fick till Malmö för att hämta. Extradelen till klädstången och hyllinsatsen som delar av. Där ska sängkläderna ligga uppdelatHär är allt på plats......


Eftersom vi inte har något städskåp så har vi städgrejorna på väggen. Strykbräda och mangel skall också hit.

Osso allra sist.........hur gjorde jag nu med dörrarna???? Nyfikna va??????
.
.
.
.
.
.
.
.
Snart så!!!!
.
.
.
.
.
.
.
Bara lite till!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaa!!!!!


Jag köpte samma typ av klistermärke som till texten ovanför sängen. Fint som sören blev det. Nu väntar jag bara på min långa plastmatta  =)

*suck*

Nu kommer senaste nytt om bilen. Eller jag drar det i stora drag för alla kanske inte vet. Den 17 november var jag o tittade på en bil jag ville köpa. Dom hittade ingen nyckel till den men om jag skulle ha den så skulle den vara nybesiktigad och alla eventuella skavanker skulle vara åtgärdade. Jag skulle även få ett års garanti och 3 månaders gratis försäkring. Han beställde en ny nyckel då vi var där och lovade att på fredagen (17 är en tisdag) skulle vi antingen kunna hämta bilen eller få den levererad till oss. Lät ju bra som fan.

Så vi betalade 5000 i handpenning på bilen och körde hem.
Fredagen kom och på eftermiddagen ringde jag och undrade hur det gick. Dom hade fått en nyckel men det var tydligen fel. Ny var beställd igen. Ringer tillbaka återkommande tisdag. Inget nytt. Väntar till fredagen igen och får fatt i den som är ansvarig. Han säger att han bara skall byta telefon för han svarade i en kollegas. Ska ringa upp. 3 timmar senare ringer jag tillbaka. Får inte fatt i honom. Sitter i möte. Då säger jag att jag inte vill ha bilen.
Får ett nummer till dom som ska skicka nycklen och dom bekräftar att den är skickad.

På måndagen ringer en kille hit och säger att dom har fått nyckeln och vi kan hämta bilen. Ville frågar då om den är besiktigad. Det vet inte killen utan han ska återkomma. Det gör han inte så på tisdagen ringer jag igen........Då är nyckeln felkodad. Då ville jag bara kräka. Vederbörande vet inget annat. Den ansvariga finns så klart inte tillgänglig. Jag ber att få mina pengar tillbaka för jag behöver en bil. Han vet fortfarande inget. Jag ber honom vidarbefodra.

På onsdagen ringde Anna ner till dom och får veta att om jag inte ska ha bilen är det kontraktsbrott och dom då skulle behålla alla pengarna......Jävla asen!!!  Dom har redan brutit det kontraktet.

Ingen ringer tillbaka till mig. Varken för att bekräfta eller något annat. Igår torsdag skickade jag ett mail till dom. Det skickades 12.28 på dagen och fortfarande har ingen hört av sig. Varken svarat på mail eller ringt.

Va fan gör jag nu då?????

PS: Jag har ringt mellan dom gånger jag sagt här, men kan inte ta upp alla samtal  DS

Kunde blitt lurad

Sitter och fladdrar runt på Ikea och kollar deras erbjudande. Det kan ju hända att dom har något bara-å-ha. Som väl är så e man vaken. Hittade påslakansset som Anna och David skulle kunna få i julklapp OM man nu skulle köpt något till dom. Priset var överkomligt. Det är nu det är tur att jag är vaken. För EFTER erbjudandeperioden så är setet 100 kr billigare än själva erbjudandet. Sicket lureri rent ut sagt  =)


RSS 2.0