Att ha ont i själen

Idag är det väldigt vanligt att unga tjejer skär sig. Det finns säkert en del äldre och även en del killar men man läser inte om dom i media.

När man har ont i själen känner man en smärta på samma sätt som om man brutit benet. Det gör något vansinnigt ont. I det läget förstår man inte ens vad och varför det gör ont. Man lär sig bara att en annan smärta tar över den första.

Nackdelen med smärtor i själen är att man inte kan få svart på vitt via blodprover och röntgen. Har man då inte själv någon aning om varför man mår dåligt eller kanske till och med inte ens fattar att själen kan göra fysiskt ont så är det svårt att hjälpa till rätta.

För ca 30 år sedan skulle jag ha skurit mig men det fanns inte på den tiden. Jag satt med en hammare och slog sönder mina fötter.

Så alla ni som skär er eller ni som känner någon som gör det. Ta hand om er/dom. Att hitta själva orsaken till allt kan ta sin tid men snälla, ge inte upp. Trasiga fötter och ärrade armar kan man leva med  ;)


Sista poängen kom idag :(

Idag kom sista poängen och jag är nu offentligt en TANT. Jag har köpt mig en shoppingkärra. Tyvärr hittade jag ingen rutig röd eller grön från 60-talet, det har annars varit pricken över i:et. Nu har jag en ganska diffus och ska ha den när jag går runt i byn som en fåne.

Jag hade faktiskt lite känningar att det skulle komma men inte innan jag var 50. Har alltid gillar Rammstein, Hammerfall,........Ja den sortens musik, men häromdagen började jag lyssna på Dolly Parton och gillade det   HJÄLP!!!! Var ska det sluta?? Jag är på väg att förvandlas till en dansbandsslampa  


Förlänga ögonfransarna?

Nu i maj ska jag som alla vet på bröllop. Vilket innebär att jag ska måla mig  ;)  Vet inte när jag gjorde det senast om jag ska va ärlig. Inte heller om jag är ägare till en mascara.

Det har så klart inte alltid varit såhär. Jag har också gått igenom min period av kilovis med spackel. Ja....på en gång. Har speciellt ett minne där jag är som en, ja va ska man kallade det? Slampa låter bra. Men jag tyckte helt ärligt jag var snyggast i stan. Hade visst fel i skallen redan då.

Jag hade svart nätstrumpor, avklippta slitna jeans, svarta lackskor med stilettklack o säkert ett fint linne eller nått. Konstigt man inte blev inspärrad....


Men nu tillbaka till bröllopet. Jag har inga eller väldigt korta ögonfransar och vill så klart förlänga dom så som man förlänger på skallen. En i byn har lösögonfransar a la 80-tal. Men dom ser väldigt tunga ut och då har jag bara ännu en muskelgrupp jag ska träna. Fast jag hade ju kunna gå runt på bröllopet med ett leende och frågat alla om dom ville se mina vältränade ögonlocksmuskler  ;)


Den nakna sanningen om Blondinbella

Det står i tidningarna idag att Blondinbella ska avsluta bloggandet. Anledningen skulle vara att hon skall plugga vidare.
Så är det så klart inte. Sanningen är den att efter dom senaste mätningarna har en annan mycket mer givande blogg snott förstaplatsen. Nämnligen denna !!!  Länken öppnas i nytt fönster så klicka ni vidare.
Alla företag som sponsrat Bella har nu dragit tillbaka varenda utbetalning och skall i ett pressmeddelande be om ursäkt för förrvirringen dom skapat när dom tycktes tro att all skönhetsmedel skulle göra minsta spår av förbättring på hennes utseende. Tyvärr visade det sig att vara ett omöjligt jobb med lagliga kemikalier så nu får Bella försöka sig på något annat.
Vi kan inget annat än önska henne lycka till  ;)

Ett måste för alla Beatlesfans

Detta måste man både se och höra om man nu gillar Beatles. Ja för er andra också faktiskt.............

Är jag fattig???

Här förleden tjänade jag tusen kronor (lagligt) och blev väldigt glad. Satt och pratade med en person om det och nämnde lite i förbifarten att mitt konto innehöll 46 kr sedan den 2 januari. Inget gnäll eller så utan bara ett konstaterande. Då säger hon: Du är den fattigaste personen jag känner.
Är jag fattig???  Jag bor i en fin modern lägenhet med varmt och kallt vatten. Precis hur mycket jag vill ha. Jag har en stor frys full med mat. En halvtom kyl. Jag behöver inte frysa. Kan gå ner längs stranden när jag vill. Gå ut på piren och sitta på den välkomnande handen och insupa havets dofter och inga bekymmer i världen. Jag är uppkopplad på nätet dygnet runt och kan om jag vill glo på tv i alla fall 24 timmar om dygnet. Är det att vara fattig??

För några år sedan var jag i spanien på rehab. Att det blev spanien i stället för Växjö var för att den fanns en beteendevetare där. Med kronisk värk skulle jag lära mig leva med det. Jag lärde mig även att vi har ett val och att livet handlar om prioriteringar. Jag kan välja att fladdra runt på nätet för att kolla vad alla andra har som inte jag har och bli en (ursäkta språket) jävla bitterfitta. Eller så kan jag välja att vara hyfsat glad för det jag har. Är jag inte nöjd så får jag göra något åt det. Men valet är bara mitt.

Jag har alltid i min jävla enfald trott att fattigdom är att bo i en papplåda, plåtskjul eller i kloakerna. Sitta och tigga för att i bästa fall få ihop lite mat varannan dag.  Jag har alltså levt i en livslögn..............

Dela bord på Kivik i år???

Något som är mycke roligt är att fara runt på marknader. Har aldrig själv sålt på annat än loppisar och det är roligt. Nu skulle jag gärna vilja stå på Kivik i år. Är det ingen mer än jag som är sugen??? Vem vill dela bord med mig????
Snälla!!! Nån måste det väl finnas??

:Tillägg ca 1 timme senare........Den som vill dela bord måste ha ett företag. Sånt trams !!!!

Början på ett nytt liv

När jag blev föräldralös förändrades mitt liv totalt. Från det ja föddes till det att min mor dog hade jag ett stöd och en axel att luta mig emot. Nu är det för alltid borta och jag ska lära mig att stå på egna ben. Inte så att jag va en byfåne som rände dit stup i kvarten, men det var tryggt att veta var hon fanns.
Det har gått drygt en månad nu sedan hon somnade in och jag känner hur jag förändras inom mig. När vi satt och pratade mor och ja nämnde hon att hon gärna ville till Paris en gång till och hon ville gärna åka Hurtigrutten. Inget av det hann hon med.
Ok, man kan tycka att ingen hinner med allt man vill, men hur många tänker inte att sen ska jag. Jag ska bara först.......Det ska jag lägga av med. Det kommer kanske inget sen. För några gör det faktiskt inte det. Det är bättre att leva mens vi är här för sen är det åt helvete försent.

För ungefär 20 år sedan gick jag en utbildning på AMU för att bli svetsare/plåtslagare. Det gjorde att alla utom jag var killar. Det gjorde mig inget alls. Men en dag var jag och en kille ute och körde för han behövde en ny bil. Stannade till i Hyllinge där dom på den tiden sålde bilar vid macken. Och där stod den. Bilen i mitt hjärta och jag hann inte mycket mer än starta den innan jag var kär. Ända sedan dess har jag önskat mig en sån bil. Fram till nu har jag så klart tänk att man får väl ha en nyare bil och allt det där men så fan heller. Nu ska jag ha den.........Och jag har hittat den.
Både VIlle och ungarna blev närmast sura. Va fan ja skulle ha en gammal bil til och dyra delar o ännu dyrare att laga. Men vilken bil e billig att laga?
Min ögonsten är en svart Mercedes 220 årsmodell 1965 med mycket krom. Det är det första steget till ett underbart liv hur lång eller kort det nu kommer att bli


Veckans sammanfattning

Oj oj oj då vilket ramaskri för att man väntar till kvällen med att redogöra veckans vikt. Om det är av skadeglädje eller för att ni e förtrödna vet jag inte, gissar på det sistnämnda  ;)
Vågen gick upp så klart. Men måttet runt magen e ännu 2 cm kortare. Det är ju de som är det vikigaste..........säger forumet. Men va fan vet dom??? Nog för att jag har sett att det börjar bli väldigt vanligt med öltunnor i stället för 6-pack men fan inte på min mage.

Dom är också mycket noga med att påpeka att det inte handlar om en bantningsgrej utan ett sätt att äta för att må bra. Ja, eller hur kan jag då tycka. Men det slog mig faktiskt senare att förr hade jag ofta halsbränna. Eller bränna o bränna. En djävulsk smärta handlade det om. Det vet jag faktiskt inte när jag hade senast. Nu när jag tänker på det är det ju skönt.
Jag vet inte om min blodfetter har gått ner , nu vet jag bara att dom är hur bra som helst och det räcker.

Vad som mer hänt är att sveriges absolut bästa bloggare har kört igång igen. Det gläder mig enormt. Där får jag många goda skratt. Ni hittar honom här!! 

Än en gång.....Tack för ert enorma stöd. Det värmer i skitvädret  ;)

Hittat klänningen

Satt på ebay igen o letade o letade.......Det är ju inte så lätt att hitta något med min hydda. Det får inte vara för tajt över magen för då ser jag höggravid ut. Jag kan inte ha kjol för den åker ju antingen upp eller ner, pinsamt vilket som. Men så äntligen fanns den där. Visade den för Anna men hon begriper inte ett skit. Denna kommer att sitta helt perfekt på mig  ;)

Obs! Fortfarande inte jag på bilden


Ja e väl för toki

För att få fart på fettbrasan det snackas så mycket om inom LCHF så går jag mycket med Zedla men nu skulle jag ha extra skjuts. Fick reklam från Rusta igår och dom hade en Leg exerciser billigt. (bild nedan) kollade runt på näten om hur den funkade lite sådär och man skulle träna i 60 sekunder. Passade mig perfekt men eftersom ja har lite brådis så skulle de börjas med 5 minuter och sen skulle jag utöka.
Hahahahahahahahaha ja tror inte jag klarade 30 sekunder bara...ja e för jävla kass. Har nog bara microskopiska muskler i benen, fast ja trodde ja hade mer......Jaja, skit samma. Jag får ta många korta turer på den  ;)

OBS!!! Inte jag på bilden även om vi e lika  ;)

Va i helvete????

Jag har ju ett bröllop framför mig och de är med stor vånda jag tänker på kläder. Jag har börjat titta runt på klänningar jag ska ha i maj. Jag vet att jag måste prova men titta kan man ju alltid.

Hittade en måttabell på en sida. Va fan ja nu skulle där  Rynkar på näsan

Stussen är storlek 38 och midjan storlek 50!!!!!   (jag har alltså sen 2 januari gått NER till st 50) 

Var på begravning i måndags och hade en jättefin rak klänning på mig, söööööög in magen o drog på en trosgördel och sist ett par grova strumpbyxor ända upp under brösten. Det blev jättefint. Tills jag satte mig. Tjoff så låg allt i en korv under magen. När jag reste mig gjorde jag så gott jag kunde får att få upp dom på plats igen men ja fick snabbt ge upp.

Ska jag behöva va naken på dotterns bröllop? Eller i alla fall naken under ett tält  Skrikandes


Tråkig dag :(

Idag har varit en rikti skitdag rent ut sagt. Det började med att vågen inte flyttade sig ett skit, jag glömde mäta mig för David skulle komma tidigt.

Sen kl 13.00 var vi på begravning för min mor. Älskade lilla Rassi  ;)  Hoppas du har det bra var du nu är. Vi saknar dig här nere och livet kommer aldrig att bli detsamma mer.

Kram


Ja e väl för bra ;)

Idag är det 6 månader sedan jag slutade röka. Hade dom sagt till mig för 7 månader sen vet jag va jag sagt. Tidigare har jag så klart försökt sluta och dom enda gångerna jag hållt dte är när jag var gravid och när jag ammade.
Efter det har jag inte ens lyckats hålla en endaste dag. Blev faktiskt bra på att ljuga (fast inte en jävel trodde mig) nu förstår jag varför. Jag känner på skitlångt avstånd om någon röker. Behöver inte ens se dom. Och träffar jag en rökare vet jag det med en gång.
Kommer ihåg många gånger jag smygrökte och jag sa nej, Benhårt NEJ!!! Hur fan kunde jag tro att dom trodde mig? Dom har väl snackat skit bakom ryggen på mig  ;)

Jag är fortfarande inte röksugen. Men jag känner många gånger daligen att jag skulle vilja sätta mig ner i lugn o ro och tända en cigarett och bara njuta. Det saknar jag allra mest.
Inte ens den natten då min mog gick bort rökte jag. Himla skumt. Börjar oroa mig för va fan dom däringa Champixen har gjort mä min skalle.....detta e väl va som blev kvar


JIPPI!!!!!!!

Fy sören så bra det gick då.........nu fortsätter jag ett tag till på denna plågsamma mathållning.
Minus 2.9 kg och minus 8 cm i midjan  ;)  Detta är då räknat sedan den 2 januari då allt startade. Nästa måndag går det nog inte gått lika bra, men bara det är på väg neråt får jag va nöjd.

I morgon gäller det ;)

Idag är det femte dagen jag kör min äggröra. Det har gått förhållandevis lätt. Man får koppla av hjärnan helt och hållet och ge fan i att tänka på vad man ätit i 4 dagar redan och vad man skall äta ett tag framöver.
Jag har varierat innehållet med purjolök, fläsk och svamp. helt ärligt kan det nog kvitta. I morgon skall jag väga in. Fan ta vågen om den inte visar en bra bit mindre än sist.

Poesiboken

När jag var liten hade jag som dom flesta andra en poesibok där man lät alla skriva en liten vers. Variationen på verserna var inte så stor utan dom flesta ville sitta på pinnar......
Men min mor skrev en vers på danska till mig. Jag har tyvärr blivit av med poesiboken men versen lever jag efter så mycket jag kan.

Gör inte mot andra vad du inte vill att andra skall göra mot dig

Faktiskt intressant för oss matglada

Denna text lästa jag på en av mina favoritbloggar. Doktor Annika Dahlqvist.

En vanlig fråga är vad LCHF har för inverkan på cancerrisken och -utvecklingen.
Jag har nu skrivit in under marginalslänken De vanligaste frågorna:

Sannolikt har de onaturliga fetterna, margarinerna, och de inflammationsframkallande omega-6-oljorna (ex majsolja och solrosolja) en negativ effekt på cellernas försvar mot cancerframkallande ämnen. Cellmembranerna byggs till stor del upp av fett, och dessa felaktiga fetter blir fel för cellen och gör den felfungerande.
Detta gör att dessa fetter ökar risken för cancer. Även många kemikalier i E-numren riskerar att öka cancersjukdom. Mediciner, som blodfettsänkande statiner, har också visats öka risken för cancerinsjuknande.
När man har fått cancer så göds cancercellerna av kolhydrater. Cancerceller kan nämligen bara använda socker som energi, de kan inte förbränna fett. Otto Warburg fick Nobelpriset redan 1931 för denna upptäckt.
Även hög insulinnivå har visats stimulera cancerbildning och -utveckling. Detta stämmer med att diabetiker typ2 har mångdubbelt ökad risk att drabbas av cancer av alla sorter.
Den fettsnåla kolhydratrika kosten, med margariner och matoljor, kan alltså orsaka cancer och göder sedan cancercellerna.

Så tänk på vad ni äter


Ni e för rolia ;)

Man kan faktiskt kolla hur många som e här o ränner. Ni lämnare spår värre än elefanter också kan ni inte skriva en endaste liten kommentar för att stötta mig i min kamp  ;)   Dagen har gått bra. 9 ägg och ca 200 gram smör har det blitt. Är inte det minsta hungrig.

Hittade ett ställe idag när jag googlade runt om bukplastik. Vissa landsting hade på sina hemsidor vissa mallar man skulle följa för att man skulle bli "antagen" till op. Bl a var det ett BMI på 25. Alltså normal vikt. Jag hinner inte gå ner tills jag skall till min läkare men nu vet jag i alla fall att det hänger på mig o ingen annan. Jävlar vad jag ska kämpa.....det går så klart mycket lättare nu när jag känner ert enorma stöd  ;)  Tack!!!


Fullt krig

Så ja, då drog jag igång idag. Men de blev inte äggmjölk. Det blev äggröra. 3 ägg och 60 gram smör skall intas 3 gånger om dagen. Nu var ja så korkad igår att ja köpte kokosfett. Vet inte om ja fryser in det eller testar en äggröra på det. Smöret är ju väldigt gott men kokosfettet smakar ju inget direkt. Kan kanske kasta ner lite oregano eller annan krydda. Får väl testa mig fram lite.
Hoppas få uppleva va många säger; det bara rinner av mig.....

Äggmjölk

Från och med i morgon onsdag skall jag bara dricka äggmjölk 4 gånger om dagen. Till varje portion skall ja ha: 1 ägg, 2 äggulor, 50 gram smör eller kokosfett, 3 dl varmt vatten plus valfri krydda. T ex kardemumma eller kanel.
Rör ihop äggen med valfri krydda, gärna med stavmixer, värm vattnet ihop med fettet och slå sen det över äggblandningen och rör ihop det. Jag får i mig all näring jag behöver förutom c-vitamin. Men då slänger ja ner lite askorbinsyra i ett glas vatten så e det problemet löst.
Här  följer jag vad jag äter och himla skoj att se va man trycker in i skallen  ;)

Jag känner att jag måste bli av med så många kilo som möjligt innan jag träffar farbror doktorn så han inte tror att jag kommer för att smygbanta  ;)


Ätit för lite fett

LCHF är ett sätt att leva där man utesluter så mucket kolhydrater som möjligt. Det har jag aldrig haft några problem med. För att gå ner i vikt skall man äta mycket fett. Jag är absolut inte fettskrämd och har hittat recept på ett bröd-wannebe som jag först brer med bregott sen något fett pålägg. jag trodde jag gjorde rätt........idag hittade jag detta inlägger på kolydrater i fokus:
Fiberhuskbröd, eller nötbrödet? Med ett par cm smör, ost och kanske en paprikaslamsa ovanpå...

Läste även att när Annika Dahkvist åt macka tog hon smör med osthyvel, ca 4 skivor på en halv finnkrisp.. Jag tror jag har ätit för lite fett helt enkelt. Det får bli ändringar på detta nu. Men skall övergå mer o mer till kokosfettet som är fan så mycket billigare.

PS: skall till min lilla husläkare den 26/1 så håll en tumme eller 2, jag kan kanske behöva det.

Fan va gott att skratta så tårarna rinner :D

Fick en rolig länk av Kalle idag. Har man en katt och/eller hund bör man absolut läsa detta. Jag skrattade så att tårarna rann

Föräldrar ta ert ansvar!!!!

Nu när min mor gick bort endast 74 år gammal säger alla samma sak. Hon borde fått hänga med några år till. 74 år är ju ingen ålder idag.
Och det stämmer verkligen. 74 år är ingen ålder idag. Jag är vuxen med barn som flyttat hemifrån men jag behöver fortfarande en mor i livet. Eller behöver och behöver. Jag saknar henne.
Ju mer jag tänker på det så tänker jag i nästa steg på mina egna barn. Skall jag också lämna dom i förtid??
Jag vet att jag har övervikt, och tyvärr även den farligaste sorten som sitter på magen. Då kan man ju undra varför i helvete jag låter mig leva på detta viset? Kämpar förvisso med LCHF och nu efter nyår är det fullt krig. Nu jävlar skall det bort. Mina barn ska få en gammal mor så när jag en dag går bort skall dom tänka: Hon fick ett långt och rikt liv och fick somna in lugn och stilla.

Nu i dagarna ska ja ta kontakt med min husläkare. Ska få till en bukplastik via landstinget. Nu tänker väl dom flesta: Ska ja betala för att det lata jävla fettot inte orkar banta? Men så är det så klart inte. Jag tror inte jag går ner något nämnvärt via bukplastik. Men när jag läste om det på nätet fattade jag ju att det gällde mig.
För 2 somrar sedan gick jag ner i vikt. Alla tyckte jag blivit så smal och de är ju skoj att höra. Vågen visade 65 kg och till 164 cm är det ganska ok när man närmar sig 50 år.
Nedan finns en bild där jag väger 65 kg. Det är jag till höger. Och nej!!! Jag är inte gravid.....men det är den magen ja ska dra in med era pengar  ;)
Ja vill bli Burt

Ni e väl inte så många som kommer ihåg tv-serien Lödder. En av dom första såporna som kom för vääääldigt längesen. I denna serie fanns en gubbe (kanske40 men jag var ung då) som genom att fladdra med händerna och knäppa med fingrarna kunde försvinna. Som jag minns det i alla fall. Han önskade kanske bara att han gjorde det.
Men i alla fall. Honom vill jag vara nu.
I går befann vi oss i föräldrahemmet alla syskon. Inga knivhugg eller bollträ i skallen på nån så det gick väl bra. Frys, kyl och skafferi skulle tömmas. Så mycke man lämnar efter sig. Halledar!!!
Sen går man runt och tittar på resten i huset. Med helt andra ögon än tidigare. För nu ska vi dela upp det. Tidigare har man sett det i stort....Jaha, där e en soffgrupp och där e minsann ett par tavlor. Nu rätt va det var så dök det upp en satans massa grej, stort som smått.
Var fan kom alla skåpsluckor ifrån som döljer en massa?

Det är nu Libbe-Burt skulle göra entre.......i alla fall tills allt är klart.

RSS 2.0