Vinstregn =))

På facebook finns många grupper man kan vara med i. Bl a så är jag med i Familias grupp. Man får lite rabatter och tips på evangemang och liknande. Osso har dom tävlingar  =))
Första tävlingen skulle man säga vem som hade namnsdagen dagen efter och man skulle få till det lite klämkäckt. Då vann jag 100 kr. Dagen efter skulle man gissa i vilken minut första målet i en match skulle läggas. Jag gissade rätt och vann 300. Igår hade dom ännu en där man skulle skriva en slogan om det nya apoteket på Familia där namnet skulle ingå. Där vann jag 300   =))  E ja bra ellor e ja bra???

Sista vinsten går till ett par inneskor för jag ska börja dansa Zumba. Får väl ha böjsor o tröja osso e ja rädd även om dom flesta kommer i va man har hemma. Det ser jag fram emot. Dom har även sån infraröd bastu som ökar förbränningen  =)  Det är ju aldrig fel

vintern räddad

Så ja....nu kan vintern koma precis när fan som helst. JAg har för första gången i mitt liv köpt kläder som är varma och som jag tycker om.
Det började med att jag letade efter en jacka. Leta överallt. Fick sms från Ellos att jag hade 50% på en vara så jag kollade där. Hittade så klart inget. Men jag hittade ett par stövlar  =))  Anna blev osso glad o beställde ett par i en annan färg.

Idag fick jag fortsätta leta efter min jacka och jag började på Väla. Ville gärna ha en brun eller i alla fall i den färgskalan. Hittade inget trots ihärdigt letande. När Ville kom hem från jobb körde vi till Hyllinge och där fanns den =))  bara så där.................O inte fan e den brun  =))

 

 


Hjälp!!!

Hjälp!!!! Man ska ha en bra affärsidé för att bli rik har jag hört. Därför tänker jag göra dessa igen......Hur dom nu kunde försvinna är en gåta...MEN!!!! Jag saknar ett mönster. Snälla ni, leta igenom era gömmor. Låt detta vackra handarbete pryda våra hem igen =)) Dela gärna så att fler får tillfälle att hjälpa =)))


Lycka

Idag hämtade jag mina skor. Vilken enorm lycka  =))))   för det första så passade dom perfekt och för det andra så var det riktit fint skinn. E så jävla glad för dom   =)))

Nu väntar vi bara hem Villes skor som ha längtar efter

Skor igen

Gosi har ju som alla vet blivit en träningsdåre  =)))  det började med att han gick och gick och gick lite till. Sen övergick hahahha det till att springa korta sträckor som sedan blev långa rundor.Han har ju alltid varit mycke noga med vad han har på fötterna och haft fina dyra vandrarskor/kängor på sig. Fast i dag har man inte det när man springer....som alla vet.
Så häromkvällen var vi på Intersport och testade riktiga löparskor. Dyra rackare. I alla fall om man ska ha några som e bra och samtidigt sköna för foten. 2000 svenska kronor gick dom loss på. Dom e fan helt galna. Så vi sa att vi skulle ta oss en funderare..........sen kollade vi upp dom på ebay  =))))  Hittade ett par i hans storlek och i natt blev han ägare till dom för 750 kr  =))  dom va så klart helt nya.

När man köper skor i den klassen så har dom så finurligt fått namn coh ett nummer. Precis som en bil typ =))  ganska skoj. Men det gör att man vet vad man köper


Min designer

Min blogg har skapats av en numera 25-årig jätteduktig tjej. Hon har nyligen fått sitt tredje helt underbara barn. En söt liten dotter. Trots detta ska hon nu lotta ut en bloggdesign. Så om ni vill titta till henne av ren nyfikenhet eller bara allmänt titta på hennes barn finns hon här =))

Ren lycka

Om man tillhör dom kvinnor som vill ha snygga rejäla hållbara skor så får man leta i dom dyrare skobutikerna. Men det är sällan det finns bekväma. Inte liknande det som finns för herrarna. En rejäl sko i riktigt skinn.
Oftast är det fejk och det är en massa krusiduller på. Så därför satt jag på ebay igår och tittade runt. Letar man då bland vintage så är ju utbudet väldit begränsat i storlekar. Man jag hittade ett klick  =))  det va i min störrelse och jag är så sörens glad.  Har ett par boots också som jag hittade men den går inte ut förrän om 3 dagar så jag får ge mig till tåls.....

Hittade även 2 halsdukar i riktig cashmere. En röd och en orange som ska bäras samtidigt. Den bästa färgkombinationen  =)))Badat

Igår var det premiär i vår badtunna. Vi eldade upp och fått veta att den skönaste temperaturen låg på ca 42 grader. Det var hur mysit som helst även om det började regna när vi kom i. Men va fan gjorde det =)

Efter en timme kanske så började det bli jobbigt. För värmen steg ju. 44 grader e in i helvete varmt en lång stund. Så från och med nu ska vi alltså försöka lära oss att elda upp så det bara blir 42 och sen ska det inte brinna mer. Hur fan nu det ska gå till. Inte ens i munusgrader tror jag 44 grader är skönt någon längre stund.

På G igen på tradera

Jag har haft perioder då ja köpt in o sålt på tradera. Nu e de ett tag sedan sist för att jag haft annat för mig. Men nu när hösten kommer och man tillbringar den mesta tiden inne så e det skönt att ha något att göra.
Så jag har suttit o rotat på ebay i timmar. Det mesta finns ju redan och man vill hitta något inte alla andra har. Som hjälp har jag frågat Anna. Fast vid det sista köpet var vi inte ense. Jag gillade grejen och hon superdissade den. Tills hon var här och fick testat. Även jag var superförvånad att den var så jävla bra. Man bara fäller ut den, lägger den på bordsskivan o hänger sin väska där. Den rickar inte eller bär sig åt utan det är väldigt stabilt. Tar max 10 kg. Dessa ska jag ha mä mig på loppisen i Höganäs den 2 oktober  =)  dom e ju lättare att sälja när man får se så sörens bra dom e  =))))

Bilden är klickbar


Tät

Nu är tunnan äntligen tät. De va ju en evinnerlig tid det skulle ta. Ett tag trodde jag aldrig den skulle bli det. Trodde vi köpt ett såll i stället för en badtunna. Men skam den som ger sig.
Idag sätts pumpen på för rengöring av vatten o lite klorin ska slängas i  =)   På torsdag ska den eventuellt invigas om vi har uppehåll. Den e ju lite svår att elda i om det regnar.

Har även köpt hem 4 svarta lyktor att ha uppe på ringen så man har lite ledljus.....längtar  =))

Så här snyggt va de när den va inbäddad i lakan  =)


Man lär sig

Vi kämpar vidare med tätningen och lär oss nya grejor hela tiden. Som till exempel........Vår slang går från källaren till  tunnan en bra bit bort. När vi inte spolar så kopplas slangen av o slängs ut på gräsmattan för att kunna stänga dörren. Slangen ligger kvar i tunnan för där e den inte i vägen för något.

Häromdagen lärde jag mig en viktig sak. När slangen ligger kvar i tunnan så bildas ett baksug och tömmer tunnan igen och det rinner ut på gräset  =((  det var ganska snopet när jag märkte det. Fan va möd vann det gått åt helt i onödan. Men nu är vi i alla fall högt upp. Återstår kanske bara en 10 ti 15 cm sen e den tät  =))

Kämpar på =)

De va ju en väldans tid det ska ta att täta en tunna........I tisdags klädde jag utsidan med plastfolie, hjälpte inte. I går klädde jag största delen av insidan med kraftiga påslakan och spolade på dom stup i kvarten. Lite onödigt att fylla 2 kubik när det bara är sidorna som ska bli täta. Hade de inte vatt för att vannet e så in i helvete kallt kunde jag suttit i den men ja e litta frösen  =))

Var ute o kollade nu. Tunnan är tät en bit ovanför bänkarna men den fylls så sakterliga efterhand osm jag spolar väggarna. Hoppas, hoppas man kan inviga den i morgon  =)

Testat

Igår trodde jag att halva tunnan var tät. I morse fick jag veta att den inte var det. Så nu e det till att fylla på igen...o igen...........o igen  =(( 
Men då igår när vi trodde den var halvfull eldade vi lite i den. För den blir snabbare tät i varmt vatten. Efter ett bra tag kom Ville in o sa att han skulle provbada för vattnet var varmt. Jag hängde mä ut och ner mä näven och det var varmt o skönt  =))  Här skulle badas.....
In igen o av mä lasarna och ut i kylan.

Nu kommer det en lång parentes......Nä man ska i tunnan får man ta ett par steg på en liten stege, sen slänger man över ena benat och sätter foten på en sittplats. Sen tar man sig ner på golvet och sätter sig på sin plats. Parentesen slut.

Så detta gjorde jag och när min fot landar på golvet får den frostskador.......Kaminen går inte så långt ner och eftersom värmen stiger så var alla plusgrader förflyttade därifrån  =(  som väl var så var vi bara 2 i tunnan så jag kunde sitta med fötterna uppe på andra säten  =)

Men........jag längtar tills vi får den helt fylld med varmt vatten var man än placerar en kroppsdel.

Nedan kommer en bild så ni ser hur det ser ut från rökröret när Ville eldar  =)) 


Händiga Flöbbo

Idag började vi fylla badtunnan. Väldans va den läcker. Men de e ju som de ska va. Ville testade även att elda lite och sören så sugen man blev att sätta sig. När det började skymma och det sprakade så härligt vill man sitta där o bara njuta.
Det var en drinkbräda mä tunnan. Fast det är en som flyter och jag litar inte riktigt på den. Så i morgon ska jag till Bauhaus och köpa litta trä och skruva ihop en egen. Snokade runt på nätet och hittade en som hängs på träet som omger kaminen.  Hålen ska passa en ölburk =))    priset för en på nätet är 925 kr och frakt tillkommer....Flöbbo fixar en sån snabbt o lätt

Självklart får man komma och bada. Man får osso ta mä bränne om man vill. Är det vinter får man ta med egen mössa  =))


Tillbaka =)))

Hej alla nära och kära..............

Det har inte hänt så himla mycket i mitt liv värt att blogga om. Nu kan någon klämkäck kanske anse att jag aldrig haft det men de e inte hela världen.
Anledningen till att jag är tillbaka är att vi har blivit med badtunna och att den nu är på plats  =))  Så kära lilla Dothe, här kommer bilderna. Du är välkommen att bada när du vill.

I morgon ska vi fylla den. Det ska byggas ett trädäck om den så allt det där fula stangrejet kommer inte att synas sen  =))


RSS 2.0