Moraliskt stöd

Gosi e himla glad för att cykla och cyklar gärna väldigt långt. Han for iväg till Billesholm här förleden och tog en runda på 6 mil, sen cyklade han hem igen. Snart är det dags för ännu ett lopp. Denna gången 8 mil.
I går började han prata om Vänern eller Vättern runt. Kommer inte ihåg vilken det är och då fragade han om vi hängde mä upp om han skulle cykla. Och det gör vi så klart.
Så nu ligger jag i hårdträning i moraliskt stöd. Jag vill ju att det ska gå bra för honom. Var ute på Blocket för en lille stund sedan och hittade en fin cykel jag tänkte han kunde köpa. I så fall kan ju hela familjen följa med honom. Han är iväg nu men jag tror han kommer att bli glad när jag visar honom  =)


Sorg

Idag faller domen mot den 23-åring som står åtalad för att ha dödat kvinnan i Landskrona. Och en sak är ganska konstig. Trots att ALLA vet att han SLOG IHJÄL henne och måste tydligen ha befunnit sig på plats så kom bara ett vittne.
Så typiskt svenskt. Sitter på nätet och samlar på kilometerlånga namnlistor om hat och utvisning.
Jag vet inte vad som har hänt men jag kan på något vis först gubben. Han har förlorat sin livskamrat. Han vill ha någon som tar ansvar för hans förlust. Så är det för dom flesta som förlorar någon nära. Jag kände så när mor gick bort. Hade bara hennes läkare gjort ditt eller datt....hade dom bara....OM!!! ....Listan kunde göras hur lång som helst.
Läste för ett bra tag sedan om en tjej i 20-årsåldern med nötallergi som åt choklad med nötter i och dog. Pappan anklagade dom som gjort chokladen.....Det stod på 2 ställe att det innehöll nötter men han kunde inte ta in det. Han vill ha någon som tog ansvar som han kunde anklaga för han djävulusiska sorg och smärta.

Det som hände i Landskrona är också sorgligt. För alla. Det gick kanske till så som 23-åringen säger. Gubben gick fram till fönstret. Vem vet vad han sa till pojken? Han kräkte kanske av sig en radänga? Kan han leva med det nu? Att OM han hade hållt flabben och gått direkt in i affären så hade hans fru levt?

Jag vet inte.

Tack igen

När jag fyllde år fick jag mitt livs första låda vin  =)  nu räknas inte bag in boxar. Fast jag har i o för sig aldrig fått en sån heller. Men i alla fall. Detta var en superfin trälåda som snabbt tömdes och det är ju synd att kasta.
Fick även en del solrosor  =)  Korta knubbiga. Dom trivdes inte riktigt här inne så jag fick ju så klart åtgärda det. Man ska va rädd om sina presenter.
Så här fint blev det på uteplatsen  =)


Vilken lycka =)

Igår fick vi upp sista staketet och även det sista kompostgallret. Vi har satt det runt hela tomten även om vi har häck. Det där e alltid nått jävla hål dom kan ta sig igenom. Men nu e det klart.
Zelda och Lovis var överlyckliga. Tror inte dom fattat det än. Vi fick fint väder på eftermiddagen och dörren stod öppen hela tiden. Dom var mest ute men gick in när någon av oss va inne. Eller så gick dom bara ut och satte sig på trappan och kollade lägen lite  =)
Det är det bästa vi gjort hitintills.


Fel sort?

Jag har sedan jag var väldigt ung haft Psoriasis. Mer eller mindre. Förr hade jag ganska mycket, sedan försvann det för att nu återkomma igen. Hade det inte varit för den djävulusiska klådan så hade jag skitet i vilket. Men jag river verkligen hål. Jag vill in med naglarna långt, långt in och röra om. Men det går inte för hur mycket det än kliar så gör det ju ont som fan osso.
Så jag bad min snälla läkare att skriva ut salva till mig. Nu e det inte bara att få en salva och sen tro att det är borta. Nä, här får man prova sig fram. Kan jag också leva med egentligen men salvejävlen går på 500 spänn  =(  sura pengar om det inte funkar. Och man får inte lämna tillbaka medicin för att det inte funkar.

På tal om Psoriasia så läste jag om en tjej häromdagen som hade det och hatade sommaren för hon ville inte visa sig. Hon tyckte hon såg för jävlig ut.
Helt rätt!!!  Det är inte snyggt. MEN!!!  Jag kan säga hur mycket annat som är lika fult och även fulare. Jag tycket inte om att se svettiga feta karlar med bar överkropp lite överallt. Men so what?
Vill dom inte glo på mitt ben eller om någon skulle tycka att jag är äclig så är det inte mitt problem. Finns värre saker att hänga upp sig på  =)

På G!!!

Idag fick vi äntligen fint väder. I alla fall samtidigt som Gosi va ledig. Så det blev staket som stod högst på listan. Vi fick i alla fall upp på den ena sidan. I morgon om det inte regnar åker andra sida upp och lilla Lovis kan ju bara glömma sina turer in till grannarna. Hon e för jävla kass på det. En sekund o poff botta.......
Jävlit skön när vi ska passa Benji i 10 dagar  =(  hur fan nu det ska gå när Gosi jobbar. Men, men........vi får ta en dag i sänder.Skåne =)

Nu va där en som inte begriper så mycket som tyckte att en grillkåta inte hade i Skåne att göra. Det får man så klart väldigt gärna tycka. MEN!!!!  Nu e det ju så att vi bor i Nyvång och har ett berg där  =)  Nämnligen Nyvångsberget. Ser ju himla fint ut att ha det i bakgrunden.
Sen ska ni få en bild som jag fick igår. Fick den från dom som säljer grillkåtorna. Denna som är på bilden befinner sig i Skåne. Visst passar den in???
Noterna motorcyklen. Snön kom plötsligt till Skåne och den kom för att stanna  =)


Letar som en galning

Det händer inte så mycke i mitt liv just nu därav denna tystnad. Spenderar dock mycket tid på att jaga priser på en grillkåta som jag har fått för mig att vi ska ha på tomten.
Har varit lite inne på en husvagn men känner att grillkåtan kommer att bli mer använd.
Så det är alltså pris och annat som jagas. Sören så jobbigt det är. Dom flesta tillverkas i Norrland eller till och med i Finland. Då ska frakt betalas och läggas på priset. I vissa ingår grillen och i vissa är det ett tillbehör. Samma med resten av detaljerna såsom renskinn och liknande.
Finns inte heller så många begagnade. Tyvärr.

Ni ska få lite bilder. Visst e de mysit........då vill vi ha en likadan vinter som vi precis har haft  =)


Märkligt

Jag har efter en trafikolycka kronisk smärta som jag gör mitt bästa för att leva med. Ibland är jag bättre och ibland sämre. Eller har mer eller mindre ont. För själva skadan ändras ju inte.
Och det är nu det är så märkligt kom jag precis att tänka på.

I natt vaknade jag för att vända mig från ena sidan till den andra men det gjorde så in i helvete ont att det inte gick. Och nu slog det mig. Det är ju egentligen bara en känsla. Inget annat stoppar mig från att vända mig om. Jag har ju inte brutet ett ben jag försöker gå på eller nått sånt drastiskt utan bara en känsla. Förvisso inte vilken som helst men ändå.
Hade jag vatt full av smärtstillande hade jag ju dansat jitterbugg eller nått.....eller lite överdrivet.

Men visst e de skumt? Nu anser jag mig ha ganksa hög smärttröskel....va gör dom som inte har det? E det alla dom som gnäller?

Tack, tack, tack

Först o främst ett jättestort tack till min älskade Gosi som stod ute i skitvädret o grillade hela kvällen då vi andra satt inne i värmen. Sen ett stort tack till ungarna o David för all hjälp både före o efter. Och sist ett ännu större tack till alla gästerna som kom o gjorde min dag så bra  =)

Tack för alla fina blommor o presenter. Inget nämnt o inget glömt  =)

Grattis Flöbbo =)

Igår, läs fredag, fyllde jag 50 år. Det är inte i helvete gammalt men om man tänker lite på vilka alternativ det finns så är jag glad ändå. Jag är glad för alla hälsningarna jag fått. Både på facebook och via mobilen. Någon sjöng för mig och det påminde mig om Svenne  =)  Tack för det Kitte, det värmde. Min allra äldsta vän var osso här o grattade. Vi grävde fram hemska minnen från förr i tiden  =)  Alltid lika uppskattat.

Jag fick den finaste present jag fått genom åren. Jag ska hoppa fallskärm. Ett tandemhopp  =)  Jag är så jävla glad för det och ser verkligen fram emot att vädret ska bli bättre. I presenten ingick även filmning under förberedelsen och sen under själva hoppet. Det ska jag sen leva på i resten av mitt liv  =)

Tack min goaste familj för det  =)


Bra ljud

Ville är en av dom pojkar som tycker att ett bra ljud i sin anläggning är mycke viktigt. Därför har han osso 2 stora as till högtalare. Inte för att det ska spelas speciellt högt men han är pojke och storleken har tydligen betydelse.
Det gör att golvytan i vardagsrummet snabbt halverades och jag blev lite lissen inombords. Men när sen själva anläggningen skulle på plats såg ju Ville att även det var för mycke. Det var ju var del för sig. Förstärkare och cd och sånt.
Fick reklam och hittade ett hemmabiosystem coh tyckte att det kunde vara en bra ide  =)  Den i reklamen var ju inte så jävla dyr och tog ingen plats. Men det var ju ingen bråska direkt.
Idag var vi i Hyllinge för att göra nya nycklar och när vi gick där smet vi in om Audio vide bara för att titta. 3000 spänn hade dom en för och som väl var så hade inte Ville sin plånbok med så vi skyllde på det för att komma ifrån försäljaren. Men på väg ut högg en annan av säljarna tag i oss och erbjöd Ville att ringa med Telenog för 150 i månaden och då skulle han få hemmabiosystemet gratis och han skulle även få en ny mobil på köpet för ytterligare 150 i månaden  =)
Så han slog till. Nu e han en väldit lycklig pojke och kvällen är räddad.

Oljan

Jag ska erkänna att jag inte följer alla nyheter slaviskt och den stora nyheten med all olja som förstör följer jag inte alls. Bara för den enkla anledningen att det gör mig så in i helvete förbannad.
Läste precis lite som hastigast på Expressen att BP tar på sig ansvaret och att dom lovar att betala för oljespill i Mexikanska golfen.
Oljespill!!????  Det handlar om 900 000 (niohundratusen) liter olja om dagen!!!!  Och dom kallar det spill!!! Som om dom spillt ut ett glas mjölk.
Det är ett djävulusiskt svineri att jag inte finner ord.

Midda =)

Idag var det Lovis tur att bli uppslängd i ett jakttorn ihop med Ville för att det kom ett gäng vildsvin. Lovis gjorde sitt bästa för att få iväg dom o lyckades till slut  =)  Hon e den duktigaste och modigaste av dom små töserna  =)


RSS 2.0