Äntligen klara

Så gick då äntligen flyttlasset till Höganäs. Detta va nog den absolut värsta av alla mina flyttar. Min granne sprang i vägen hela jävla tiden. Hade hon bara fattat svenska så hade hon nog begripet nån av alla hundra gånger jag sa till henne att gå in till sig. Men så fan heller. Anna ville putta ner henne för trappan och hade hon gjort det hade jag stöttat henne.
Hon pekade på varenda jävla grej i lägenheten och frågade om jag skulle ha det med mig. Och varenda gång svarade jag att JA, det är min grej så den ska med mig. Satans subbejävel  =) 
Tycker faktiskt lite synd om dom som tog över lägenheten. Men nu är de inte mitt problem längre. Jag ska bara träffa henne en gång till och det är när jag hämtar den sista posten på onsdag.

Idag var jag och städade. Som väl var så var grannen i Ullared så jag slapp henne. Ångrar att jag tackade nej till hjälpen men jag trodde inte det skulle ta sån satans tid. Men nu e det klart i alla fall och nycklarna är lämnade  =)

Torken =(

Jaha....nu har ja supit va ja ska tydligen  hahahahah

Häromdan så hade jag druckit 2 glas vin. Blev inte full eller ens knappt onykter. Men på natten så hade jag tydligen somnat jävligt hårt med vidöppen mun och snarkade så in i helvete ca 5 cm från Villes öra. Han kunde inte somna och han kunde inte heller vända sig om för sin kassa ryggs skull o dänga till mig. Så där låg han o led  =)

Därför vill han nu sätta mig på torken  =)

Tack Matilda

Jag tror inte detta inlägget behöver mycket mer än en länk..........Bilden på vår älskade lilla Rassi  =)


Vinst o shopping

Igår tog vi vars en dagens dubbel och jag lyckades vinna. Den löstes in när jag lämpat av Gosi vid vårdcentralen. Han är in i helvete kass i ryggen och måste vara bra på lördag när flyttlasset går  =)
Han får gärna bli bra så jag får upp gardinstängerna osso  =)
Vinsten jag fick brände satan så jag kolla in i blomsteraffären här i byn. Hittade ett fint arrangemang och 3 små rosenknoppar som fick bryta av färgmässigt. Allt är äkta utom rosenknopparna.

Sen efter lunchen for ja in på Springhill. För dom som inte vet så e det utförsäljning av kläder och textiler. Köpte 2 par jeans, 4 par stickade over knee strumpor och 3 påslakansset i satin för allt som allt 370 kronor  =)

Sånna affärer gillar jag


Lyxhustru =)

Jag började med en gång att skämma bort Ville va gäller maten här. Jag lagade glatt varenda måltid till oss........Sen kom Anna Anka och vände upp och ner på tillvaron.
Man behöver alltså inte göra ett skit. Det lät ju för jävla bra. Så idag fick Ville laga maten.

Han hittade ett recept på thailänsk soppa och gick igång. När jag granskade receptet var det bara vätska och 3 morötter. Det blir man ju inte så mätt på så han la i 2 kycklingbröst och slängde även i en halv habanero. DET skulle han inte gjort. Starkt som satan blev det. Svetten bara rann av honom  =) 

Misstänker starkt att han gjorde så för att jag skulle ta tillbaka mina uppgifter som kvinna......och han har rätt. Det kommer jag att göra. Ordningen återställd. Jag lagar maten och han diskar  =)

Det dyra överkastet

Var med svägerskan Sonja i Malmö idag och kollade på Stof og stil. Världens bästa affär när det gäller tyger. Hade redan koll på vad jag skulle ha men man vill ju ändå glo. Gardinerna gick smärtfritt. Bara hitta rullen och få rätt mänds tillklippt. Sen bort till överkasttygerna. Det jag hade bestämt mig för kändes inte rätt på plats. Och det måste säga klick annars ångrar jag mig bara.

Gick runt och glodde lite tills jag hittade RÄTT!!!! Men ett dyrt jävla as. Detta var inte så brett som det andra så jag skulle tvingas skarva det i mitten. Jag funderade länge och väl och försökte med andra liknande tyger men allt blev bara fel. Sonja förstod precis hur jag kände det och stöttade mig i valet av en ekonomisk katastrof.......

Bilden gör det absolut inte rättvisa, man ska känna och vara det nära. Detta är det närmsta vit mink (om de nu finns) man kan komma utan att ett djur har satt livet till.

Tyvärr ska det kemtvättas så inga roliheter på detta överkastet  ;)  men det kommer att vara trevlig när man är förkyld och ska vila midda en stund ovanpå sängen.

Gardinerna får vänta. Hittar inga svarta gardinomtag. Jävlit svårt när dom tror att alla vill ha panelgardiner.


Nästa rum

Vi har ju redan tjuvstartat i detta rummet. Ni som hängt mä ett tag har sett den gamla dörren och sen att Ville murade igen hålet. Nu har han putsat upp väggen och den är jämn och fin  =)  Även dom 2 andra väggarna. Den fjärde är klädd med panel och målad en gång för längesen i blått. Det ska bli ändrat nu.

Hålet i taket va e stoooor miss i allt. Ingen av oss är ju murare och vi känner till dragningskraften så eventuellt lägger vi nytt tak här. Likadant med golvet. Detta är för klent och ska bytas ut. Blir ändå riktit trägolv.

När detta rummet också är klart så återstår det 9 rum till att renovera  =(   fan va tradit det lät då  hahahaha


Sängen på plats =)

Vi hade ju bara ben på våra madrasser och jag tycker de ser mer ombonat ut med en rikti sängram. Har kollat runt en hel del och jämfört priser. Både i möbelaffärer och på blocket. Jag har varit lite velig om det skulle bli en svart eller vit. Väntade bara in klicket  =)  Det kom igår. Stackars Ville som bara fick hänga på och blev utan middag.
Men först ska ni få följa med en bit på resan.

Hittade en vit på Ikea, fanns även i svart. Denna skulle med små bord gå på ca 4600 kr.

Ikea hade även en smidessäng i svart, fast ja tyckte den va för mesig. Med bord var den förvisso inte så dyr, 2200 kr.


Sen hittade jag denna på blocket. Bara 1000 kr för säng och bord. Glasbord =(  det gillade inte Ville  (samma kille som har det i vardagsrummet som man (läs jag) dönar in i stup i kvarten) Annars var den skitsnygg.Letade vidare och hittade en i Ekeby för 3500!!!  Bara ram och bord........dom e inte redit navlade....men annars snyggSå satt ja då här i går. Fladdrade in på blocket och DÄR VAR DEN!!!! Sängen med stort S......Visade Gosi och han tyckte osso den va fin. Ringde på den och sen fixade jag bil av Tessan, tack än en gång för det lilla Gumman  =)
Ner till Svedala och hämtade den. Var hemma ganska så sent så den kom inte upp förrän idag. Fick även upp väggtexten. Vilken jävla skitjobb det var att få på plats. Nu e jag glad det är där för fint blev det.
Har hittat gardiner och överkast på Stof og Stil o får väl köra ner en dag.

Denna säng med bord gick på 400 svenska riksdaler och jag är såååååå jävla glad  =)

Jävla väsen

Jag flyttade från en lägenhet nästan i centrum i en storstad mä ca 25 000 invånare till en liten hålejävel med ca 14 invånare där alla tycks ha vars 7 hundar. Dessa hundar har nån jävla syjunta tidigt som fan på morronen. Dom står ute i en inhängnad och har pissetradit.  Eller så e det ungar som skriker......Hämningslöst rätt ut bara...

Fattar dom inte att folk sover?? Ska vi behöva sätta upp en skylt utanför huset så som man ser bland barnfamiljer om lekande barn. Här bor folk som sover!!!
Nu e det inte 11 på förmiddan vi snackar om utan det är innan 7.

Detaljer

Nu börjar dom små detaljerna som gör ett rum till ett hem ramla på plats. Saknar Loppan. Där kunde man hitta allt mellan himmel o jord. Gillade dessa lamporna. Tyckte dom var lite roliga med sina stenar-wannabe. Ljuststakarna fanns bara i denna färgen. Testar några dagar och känns det inte rätt blir dom också svarta. Men dom fyllde sin funktion. Var himla mysigt på kvällen  ;)


Första smakprovet

Här kommer dom första bilderna på sovrummet. Många detaljer återstår. Ska ha en vit sängram med vita sängbord, sängöverkast, gardiner, min texta ovanför sängen som bara väntar på att komma upp  =) 
Lapptäcket på medersta bilden är sytt av min morbros fru Elisabeth från Danmark. Tack för det

Det var så himla skönt att gå på dass utan att ha en hönsatrappa att ta sig ner för. Speciellt om man e uppe o ränner mitt i natten.

Idag ska vi flytta sängen som e där uppe till vårt gamla sovrum så det rummet sen blir tomt. Dit ska mina möbler för att bli ett syrum. Ska även spackla skarvarna i listerna. Tillika har vi en fin sensommardag så man får väl passa på att va ute en stund osso  =)


Ok, ok......

Ok, ni vinner. Det är ganska många nu som vill att jag har bloggen kvar så ja har lovat att fortsätta. Någon ville följa renoveringen och ja kan ju inte vara en taskmört.

Idag satte vi upp golvlisterna och persiennerna. Sen asade vi ner sängarna och satte dom på plats. I natt är det första natten i det nya sovrummet  =)  Känns lite konstigt faktiskt. Bilder kommer senare, jag lovar.

Gonatt

Hej då

Jag läser en hel del bloggar. Vissa kan man ha gått in på och gång efter gång så står där detsamma som sist. Ingen som helst uppdatering på veckor. Men så rätt va det är så kommer en livsgnista som sedan försvinner lika snabbt igen. Men eftersom man verkligen har gillat bloggen tar det ett bra tag tills man ger upp.
På samma sätt när man kommer in på en blogg som inte längre finns. Är den borta för alltid? Är det tilltälligt? Man går in lite då och då och hoppas på det bästa.

Allt detta är jävligt irriterande. Så därför ska jag nu göra det enda rätta. Jag ska säga tack och hej för denna tiden. Bloggen avslutas från och med nu. Jag giter inte längre.  Nu besparar jag er en jävla massa. Sen ni läst detta finns det ingen som helst anledning att komma tillbaka. Snällt va?

Tack för denna tid som konstigt nog varat i något år. Tiden bara far iväg. Hej då  =)

Gårdagens film

Igår såg vi filmen om Knutby. Satan va man blir förbannad på detta religiösa skit. Det är nu år 2009. Vet man inte bättre än att det inte finns någon Gud mer än någon Tomte?? Och skulle det nu visa sig att någon Jesus har funnits så har han varit död i snart 2000 år. Är det inte lite perverst??

Om vi leker med tanken att världen finns om 2000 år och någon hittar Harry Potter, är det då detsamma som att han har funnits?

Jag tror inte församlingen i Knutby är speciell. Det är likadant överallt. Fanatiker

Att vara impulsiv

Jag kan vara mycket impulsiv. Ibland är det bra o ibland ganska dåligt. Fick en lapp från Jotex häromdan att jag skulle få 50% rabatt på valfri vara. Just då var de inget jag la på minnet men igår dök det upp igen. Jag behöver ju en matta. Den ska va i datarummet som är nästa rum på tur  =)

In på hemsidan och kollade runt och hittade en stooooor fin. 160x230 cm blev 473 kr.
Senare pratade jag med syster Eva på msn. Visade glatt henne mitt fynd. Fin tyckte hon men ett jävla dammsugande i o mä att den e svart.
Satan osso. Så jävla typiskt mig att inte tänka på sånt. 3 katter o en hund lämnar sina spår. Så ja erkände för Ville att jag köpt en svart matta och va det skulle innebära av dammsugning. Satt med böjt huvud för att ta emot anklagelserna. Men då sa han bara: Har man 3 katter och en hund får man ju ändå dammsuga hela tiden  =)

Fan va gulllit sagt.......


I am back

Har visst tatt en paus utan att mena det. I fredags åkte jag ut till Höganäs för att röja lite. Steg sedan upp tidigt efter en natt i världens skönaste säng och gav mig iväg på loppis. Har ju mängder mä grej nu när vi går ihop. En del säljs och resten åker till Loppan.

Idag va Ville iväg o köpte golvlister. Vi hittade uppe på åsen. Närmare bestämt Vrams Gunnarstorp. Det blev 120 mm höga i trävitt så jag får väl måla dom vita. Nu är dom sågade efter konstens alla regler och helvete va de ska va svårt i detta snea rummet. Hur man än mäter o har sig så blir det glipar här o där. Blir det för mycket får jag spackla igen det. Fick hem 2 meter för mycke men vi har ju fler rum att göra i ordning.

Första bilden visar mitt fina vita golv  =) Ja e lite mallig över det faktiskt.  Och nej, listerna är inte på plats. Ska målas först....


Långvarig lek

För 20 år sedan gick jag på AMU i Helsingborg för att bli svetsare. I förrådet där vi hämtade ut overaller och annat roligt jobbade en kille boende i Åstorp. För några år sedan började han en lek som jag knappast visste var en lek.
Vi hälsade när vi träffades.
-Hej, hej.
-Hej P-O.
-Hallå!

Inte mycket mer än så faktiskt. Men sen la han till: Nu hann jag först eller nu var du först. Det var alltså leken. Att hinna först. För honom alltså.

Sen drog jag till Höganäs och var borta i ca 4 år. Träffade P-O på Oj häromdan igen. Efter 4 år.
-Hej Lisbeth.
-Nämen hej P-O.
-Jag hann först sa han o lommade vidare.

Efter 4 år var det det enda han kom på att säga. Inte var har du hållt hus? Hur e det efter alla dessa år. Han har kanske inte märkt att jag har varit borta. 4 år för honom e kanske som en halvtimme för oss andra. Jävlit skumt. Men leken håller i alla fall på än.

Lobotomi???

Ville har snöat in på en gammal reklamsnutt. Det började för ett tag sedan men jag trodde (hoppades) att det skulle vara snabbt övergående men så e det inte. Nu ska han även fixa så han får den som ringsignal.......Tur att inte såååå många ringer honom för jag håller på att bli tokig  =)


Inte bra alls

Fick precis upp en liten reklamruta från WWF att varje minut skövlas 37 fotbollsplaner av regnskogen. Nu giter jag inte kolla upp o sen räkna ut hur mycket det är. Men vad jag vet är att det är in i helvete mycket. Man kan ta in ungefär hur stor en plan är, ta det gånger 37. Sen ovanpå det så är det en jävla massa minuter per dag och vi förmodar att dom sover på natten. Bara på en timme är det 2220 fotbollsplaner som skövlas.
Nu känner jag mig inte personligen delaktig men på något vis så är jag nog det ändå. Jag köper nog nått där det krävs att regnskogen försvinner.

Nu tycker nog många att skog är skog och vi har litta egen här himma. Troligvis så att de räcker. Men vi har i alla fall inga egna orangutanger och dom försvinner i samma takt som skogen. O det är väl ändå synd???

Bildrna är klickbara

 
Shopping

Va fan spelar det för roll var man bor eller om man har bil eller ej när det kommer till shopping  =)

Har idag hittat ett par stövlar jag haft i mina ägor tidigare. Ett par Timberland. Dom jag köpte förra året passade exakt, inget utrymme för minsta fladder mä nån tå. Dom sålde jag vidare men det fanns inte fler efter det. Nu har jag hittat dom igen. En storlek större och faktiskt billigare. Dessa gick på 621 kronor  =)


Jamen va fan

Golvet är nu målat för andra gången och får en sista strykning i morgon. Jävla skit egentligen. Det blir ju fint som sören men det är en jävla ställning att gå i. Måste använda pensel för att få ner färg i alla gropar och ojämnheter.
Var o kollade priser på lister innan. Dom bredaste/högsta vi hittade var lite för smö men bara det gick på 1000 spänn =(  O då var dom inte ens målade...........Så tradit det blev.

Kollade även på vars en sänglampa. Dom jag ville ha gick på 600 st. Så nu e det ut på ebay och leta lampa.

Det blir ingen vit säng. Jag ska ha en svart järnsäng i stället. Har hittat en på blocket billigt. Men jag får inte him den. Men det kommer fler får jag förmoda....

Fan va skönt

Idag fick vi tapetserat sista väggen. Var orolig som fan att det skulle gå åt helvete för det var det jobbigaste. Men det gick bra.
Förvisso så e där en o annan skavank men det blir så när huset är snitt i vingt åt alla jävla håll. Men i det stora hela är jag mycket nöjd. Fick 3 rullar över, undrar hur fan vi har räknat. Vi har ju ca 275 till tak men vi får lämna tillbaka. Anledningen till dom vita lodräta missarna är att elkablarna går utanpå väggen men inte såpass att det bara är att dra loss o sätta tillbaka.

Snart ska jag börja måla golvet. Efter det så blir det golvlisernas tur. Var vi nu kan hitta dom.

När jag målade dörrkarmen igår såg att att den där dörrwannabegrejen inte är vit längre. Så eventuellt får jag nog måla den osso.

Kokar ärtsoppa just nu och mitt bostadstillägg kommer in på kontot i morgon så detta är en in i helvete bra dag  =)

RSS 2.0