Buuuuuuu

JAg gillar faktiskt det här med Halloween trots att jag inte är invilverad i ett jävla dugg. Jag blir inte bjuden på nån fest, bjuder inte heller in nån. Har inga ungar att stövla runt med eller så. Men en pumpa har vi  =)
Ville köpte den och gröpte ur. Den blev superfin. Mycke finare än grannens dassia.
Egentligen är det nörk i rummet men det funkade inte att ta bild då, så med blixt ser ni hur fin och skämmande den är. Han är väldigt stolt över den.

Sista bilden e mä Villes mobil som är utan blixt....visst blev ni rädda?????


Helt underbart

Det är nått speciellt att vandra runt bland alla dyra saker på slottets mark. Vi fick hålla oss i uthusen. Men det gör inget. Det var mycke mat att provsmaka. Dyrt satan alltihopa men Gosi köpte knäckebröd i alla fall. Själv hittade jag en varm o go mössa. Fattar egentligen inte varför jag gör besväret att prova framför en spegel när allt ser för jävligt ut på min skalle, men jag kan ju inte gå runt o frysa bara för det.
Drog några lotter osso coh lyckades vinna 2 lååååånga handstöpta ljus som aldrig kommer att tändas.
Vi åt faktiskt osso. Vars en strömmingsburgare. Första gången för Ville och det gick bra. Har har slutat mogna sig  =)

Nu e det snart nattadags. Ska upp tidigt som fan för att köra till Höganäs ännu en gång till loppis. Ville har tankat och lastat bilen åt mig......sötisen  =)

Sen på måndag ska ja upp tidigt satan igen. Då är det Ullared som gäller. Jag och Tjolinti har försökt ett par gånger nu och förhoppningvis kommer vi iväg denna gången.

Jul på slottet

Idag ska vi på julmarknad på Vrams Gunnarstorps slott. Där e himla trevligt att gå. Vansinnigt dyrt förvisso men man behöver inte köpa något. Vi har fått vars en fribiljett annars hade vi inte gått.  Vi ska kolla priser på ljusstakar. En speciell sort som Ville gjort till sin bror tidigare av järnvägsräls. Han hade sett på marknade där dom då tog 1000 spänn för en. Ville gjorde gratis  =)   men nu tänkte han göra fler och sälja på blocket. Han är så företagssam den pågen.
Häromdan var vi på Trästället. Där hade dom osso en sörens massa Ville skulle kunna göra. Sånna där eldkorgar bl a. Dom gillar jag. Skulle vilja ha en bredvid trappan faktiskt. Himla hemtrevligt  =)

För er som undrar ska ja berätta att en julkalender faktiskt spelades in just på Vrams Gunnarstorps slott  =)

jul =)

Idag var ja o Gosi på ett för oss helt nytt ställe. Det har funnits väldigt länge och vi får reklam därifrån med jämna mellarum. Helt ärligt har jag trott att det var ett riktigt lodisställe. Sen läste jag nån som vatt där och blev lite nyfiken själv. Så idag for vi dit.
Stället heter Trästället och ligger utanför Tyringe. Supermysigt och hur mycket som helst som man vill ha. Tyvärr visade det sig att både ja o Gosi har dyr smak så vi handlade inte så mycket. Men det jag väl handlade tog jag många av  =) 
Jag köpte nämnligen små burkar med doftljus. Och inte vilka doftljus som helst utan pepparkaka. Nu kan man med gott samvete köpa papparkaksdeg, tända ljuset och sen bara trycka in degen i skallen  =)
Luktade så jävla gott. Inte överdrivet som många ljus kan göra. Jag köpte 20 hahahahaha ja va fan. Det är ju en del mil att köra och så ofta ser man inte papparkaksljus.

Resten av dagen har jag suttit med Ikeas Home Planner och ritat köket. Fan va jag önskar ett endaste jävla rum som är fyrkantigt utan krussiduller  =)  men som det är nu så ska det nog bli fint va det lider. Vi kommer att sno halva vardagsrummet som då bara precis får plats med soffa, bord och tvbänk. Men helt ärligt.......Hur jävla ofta sitter man o glor på tv med dom som kommer o hälsar på?? Nu får vi ett in i helvte stort kök i stället. Kanske inte så in i helvete stort men mycket större än nu i alla fall. Min arbetsyta i köket just nu är ca 30x15 cm och det är på diskbänken vid diskstället. Ingen hit...

 


Torka

Det har hänt så vansinnigt lite i mitt liv att jag inte ens har haft fantasi nog att ljuga ihop något. Det blir ju lätt så när man går och väntar o väntar o väntar............på trähelvetet som ska torka. Det har nu legat i 1½ vecka. 2½ kvar  =(

Ville har snöat in på nått nytt. Av någon anledning har jag följt Bondesöker fru denna gång. Mest för att jag var nyfiken på hur en kille kunda vara utan tjej i ca 25 år. Han såg ju inte sååååååååå pissenödig ut. Nu fattar jag varför. Han är ju så förbannat pinsam och korkad. "Va känner du för mig då?" Det är väl ungefär va han lyckas klämma ur sig. Sen är det bara tyst. Har man då inget annat att säga så får man väl hångla, jävla svinet......Men i alla fall. Ville har suttit med mig när jag har glott och nu går han bara runt och frågar "va känner du för mig då?" Med samma bonnia jävla röst  =)

Nu har jag bara hittat en länk på aftonbladet, hoppas ni ger er tid att titta  =)  Bilden är klickbar




Lyxigt

Jag är en stor älskare av glas och rött glas i synnerhet. Igår for vi ut till ett bra ställe just för glas. Nämnligen i Höganäs. Skulle köpa lite presenter och något annat litet ärende.
Hittade en stor (liten) vas i rött glas. En Orrefors Squeeze. Priset nu var 499 tidigare 1900. Fanns en storasyster också för 699 med ett tidigarepris på 2500. Jag velade väldigt länge, först om jag verkligen skulle ha den och sen när väl det var bestämt så vilken storlek jag skulle ha.

Det blev den lilla. Den ska alltid stå framme och aldrig i helvete att den kommer att användas som vas med vatten och annat skit i  =)


Se möjligheterna

Min gamla chef på Hem-glass tjatade alltid om att se möjligheterna istället för problemen. Han trodde verkligen på det i ur och skur. Speciellt i snöstorm  =)
Här är ett gäng som troligtvis också haft honom som chef.........

Måste bara göra ett litet tillägg.......allt bör inte efterapas  =)


Kom med tips tack

Det är inte mycket som lämnas åt slumpen nu när jag planerar hur rummen ska se ut. Eftersom brädorna till rummet ligger på tork så planeras de för fullt hur rummet sen skall se ut. Får inte riktigt ihop det. Vill mycket mer än det går.
Rummet är 340 x 194 cm. Det finns 2 dörrar, 2 mindre fönster på ena kortsidan, ca 150 cm upp och det är ett stort element på den ena långväggen. I detta rum vill jag förvara alla våra kläder, sängkläder, handdukar och dukar. Jag vill ha min strykbräda så man lätt kommer åt att stryka och jag vill ha min mangel där. En mangel som står på ben.
Jag har ingen dörr till själva rummet så öppen planlösning passar inte med 3 katter och en hund.

Har gjort 2 olika lösningar. För att kanske kunna förstå den första så ska ja tala om att väggarna ska målas grafitgrå. Heter det det? Hoppas ni fattar. Dom höga är vanliga garderober med vita dörrar plus en spegeldörr. Dom låga är köksskåp. I och med att de inte finns samma dörrar i kök som till garderober fick dom bli i röd lack  =) skivan ocanpå är vit och skall gå hela vägen in i hörnan. Framgår inte av bilden. Där får jag bra arbetsyta och kan stå och vika min tvätt. Där e tyvärr inte plats till ytterplaggen som då får förvaras på ovanvåningen. Det går att leva med.

Här e bilder på första................

 


Så ser alltså första ide´n ut, här kommer den andra. Även här vita dörrar och en spegeldörr men vi har satt för fönstren. Här får allt plats..



Så ja........kan man nu få lite tips och sånt av er kanske????

Dagens loppis

Idag for vi iväg för att ränna på loppisar. Började i Svalöv där jag var en gång för vääääldit längesen. Det var i en lokal bland många andra lokaler. Körde in genom grindarna och bak på bakgården. Loppisen var stängd så vi drog vidare. Bara det att nu var grinden stängd. Tillbaka och leta efter nån som kunde öppna.......redan där började leendet dra sig tillbaka. Men vi kom ut o vi kom vidare. Mot Eslöv nu o till Mariefred. Där finns mer än ett ställe och där måste man ju bara hitta något. Men så fan heller. Var fan hittar dom allt skit nånstans??? Nu va vi sura på riktigt. Men vi hade i alla fall ett ställe kvar o det var i Landskrona. Jag hann inte mycke mer än in på stället så hittade jag mina glas  =) Så jävla fina e dom. 11 små röda likörglas. Ni får bild men det gör om inte alls rättvisa. Bara synd att ja inte köpte en endaste likör när jag var i Tyskland sist, men en päroncognac ska man väl kunna dricka ur dom.

När jag tömde kameran på kortet så hittade jag även ett jag tog på Zelda häromdan. Det får ni osso.....hon är en riktig livsnjutare  =)



Godaste söndagsmiddan

Häromdan kom jag att tänka på torskrom som vi åt förr. Man köpte antingen en burk som skivades och stektes eller så köpte man i Danmark. Den låg i någon skum inälvsgrej. KOmmer inte ihåg vad. Men i alla fall. När jag väl kom att tänka på det så blev jag väldigt sugen. Ville tycker det är äckligt men han har å andra sidan aldrig smakat det. Så jag skulle ju köpa hem en burk. Fanns inte.........inte nån jävla stans. O fråga en fjortis i någon butik va ju lönlöst. Så hem till datorn o googla. Abba slutade tillverka för många många år sedan  =)  MEN Netto skulle visst en en dansk variant på burk. Idag hittade jag så äntligen den. Den ska serveras med potatismos. Hemmagjord sådan och Ville får sprödbakad torskfile  =)

Så till alla er som blev sugna.......ni behöver inte leta, gå bara till närmsta Nettobutik......eller kör om ni bor i Höganäs (där har dom inga lågprisbutiker vilket är synd)

Shoppat massor =)

Idag förstan började jag röja i rummet. Det föll inte i så god jord hos Ville som undrade var i hela fridens namn allt skulle ta vägen. Jag pekade och förklarade men det gick ändå inte hem. Så.......det blir garderobsrummet först så Ville for iväg och köpte brädor till golvet. Dom jävlarna ska ligga inne o torka en månad...va e det för skit??? Varför säljer man sånt? Fattar dom inte att man ville lagt golvet igår?
Men det får väl ligga då. Var osso iväg och köpte färg till rummen. Jag fick välja  =) Men väggarna kan ju målas och taket kan ju fixas så länge.....

Fick osso hem mitt spel till Wii. Eller spel å spel. Träningsprogram. Verkar himla skojjit. Testade bara lite lätt. Man skulle göra en personlig profil med ålder, längd och vikt sen valde jag en 30-dagarsträning. Började med att gå. Sen skulle jag jogga  =(  det gick inte så bra hahahahaha inte ens 2 minuter och jag flåsade som fan. Såhär kan jag ju inte ha det, det märker jag. Måste skynda mig med rummet så det är plats att träna ordentligt  =)

Suck, suck

Nu när väl tanken kom i skallen att det skulle bli ett spelrum så har jag bestämt mig att göra det klart så fort som möjligt. Jag har redan sett de klart i skallen med gardiner o allt  =)
Så glad i hågen gick jag in i morse för att ta alla förebilder. Fy fan mä grej där e nu dååååååå. Allt detta måste ju flyttas. Men vart? Det är ju inte som om resten av huset är tomt i väntan på renoveringen. Dom 2 garderoberna ska kastas men innehåller i skrivande stund våra kläder. Var fan ska ja lägga som så länge? Man kan ju inte bara kasta dom på golvet när man har 4 husdjur. Det gammelrosa skåpet ska osso kastas och innehåller alla sängkläder och handdukar o sånt. Det behöver en ny plats. Det gula skåpet innehåller alla kläder som ska hängas.................Suck.......Skåpet ska upp på ovanvåningen, utan innehåll så klart....Det stora bordet ska vi inte heller behålla även om det har varit en mycket bra arbetsplats.

Jaja, det hjälper ju inte att gnälla. Får bara spotta i nävarna och göra ett rejält ryck  =)


Kluven

Just nu är jag väldigt kluven. Vi bor ju i ett väldigt stort hus med många rum. Att komma från en tvåa som har fungerat så borde ju allt fungera här kan man tycka.
Men se det gör det inte. Vårt vardagsrum är inte byggt för ett Wii. Soffan är i vägen märker jag nu när nyhetens behag lagt sig. Så jag har skramalt runt här och tänkt och funderat.
Vad jag kom fram till är detta: Det rummet som ska bli matrum får förbli datarum, matsalsmöblerna får flytta ut i vardagsrummet och det som skulle bli datarum får bli lekrum  =)  alltså tvspelsrum. Låter inte det för jävla bra??? Kan man ha ett helt rum endast för att spela spel och träna i?? Är man omogen som vuxen då?
Jag ser det framför mig. En platt tv på väggen. En behaglig matta att träna på. 2 sköna fåtöljer att sitta i när man kör Mario Bros-spelet  =)  Vad mer kan man begära???


Stön o stånk

Ja halledar så lite man tåler. Gick 5 boxningsmatcher och va sen rent genomsvitti och slut. Men fan va skoj det var. Sån träning gillar jag. Man va riktigt förbannad och skrek lite inombords som: Dö din jävel och sånt omoget trams. Man hoppade och armarna fladdrade som lärkevingar.
Stod och drog i ett spel igår men lät det va kvar på hyllan. Det skulle jag inte gjort. Fick veta va det var för ett och det skulle tydligen va det bästa. Men de är ju inte försent för det än.Så till alla er som e som jag, ut och köp er ett Wii  =)  så här roligt har man faktiskt....Ellen e ju för söt  =)

 

 


Long time..............

Nu har ja visst slarvat ett tag. Har befunnit mig utomlands, doch bara över dan men ändå  =)  Stack ner till Tyskland med bror och ena systern i fredags. Sören va det blev dyrt. Har nog aldrig handlat så mycket nån gång. Nu handlade jag förvisso till några andra osso men ändå  =)

Helgen har varit lugn. Va runt och shoppade lite i lördags. Bl a ett par skor från Nike till mig. Dom invigdes idag på en 2 timmar lång runda i skogen. Dödens trött e jag efter det. Där va en himla massa hjortar eller va det nu är får nått. Och en hel del vildsvin, men dom hörde vi bara som väl var.

Idag köpte jag Nintendo Wii. Ska börja träna där i stället  =)  det låter ju mycke roligare. Dom jag känner som har en tycker det är roligt. Så vi får väl se........ska bara få den inkopplad först


Saknad

För ett år sedan tog jag och mina syskon hand om min väldigt sjuka mor. En arbetsuppgift jag definitivt inte ville ha. För vem vill se sin starka mor tyna bort? Blev väldigt glad när någon ringde och ville prata bort 5 minuter, eller kom förbi med en kaka och bara satt en stund eller när jag blev avlöst på kvällen. Åkte då hem till en tom lägenhet och hade själen kvar i Viken.
Inom mig svor jag o levde rövare men framför min mor försökte jag vara glad. Ofta blav jag förbannad men jag förstod ju inte bättre. Hur fan skulle jag göra det när ingen annan gjorde det? Inte ens mor själv.
Vi hoppades hela tiden att det skulle hjälpa med allt det jävla giftet dom tryckte i henne. Minsta lilla framsteg mättes i microskåp. Om hon åt 2 eller 4 skedar mat.
Det är så mycke jag hade velat prata med henne om men hur fan skulle det sett ut? Som om jag redan gett upp.

Vi var 5 syskon som turades om sista tiden att vara hos henne. 24 timmar om dygnet. Jag är så glad att vi gjorde det även om det var tungt just då. Den 26 december blev jag avlöst efter att ha suttit dagspasset. Vi hade pratat en del under dagen och hon var klar i huvudet och hade sin humor kvar. Hon hade slutat att äta och sög bara i sig vatten lite då och då. När jag varit hemma en timme ringde jag min syster som hade nattpasset och sa att jag kom tillbaka. Varför vet jag inte. Vi var alltid ensamma i alla fall på natten. Men något sa att jag skulle dit.

Det var det värsta jag har varit med om men jag är glad att jag var där. 5 minuter i 12 den natten somnade hon in för gott. Jag visste att det var dit det var på väg men chocken när hon inte drog fler andetag var enorm. Jag hade ingen mor längre!!!!  Vår Rassi hade lämnat oss.

Idag sitter jag i ett stort hus i Nyvång och jag kan inte gå in i ett rum utan att ständigt påminnas om henne, eller min far för den delen. Det är alla deras saker dom byggde upp ett hem av som nu är utspritt i mångas hem. Små och stora saker som nu gör vårt hem till vad det är.

Jag saknar er enormt Svenne o Rassi. Hoppas ni har det bra där ni är, vad man nu än väljer att tro på.

Mys pys

Ibland kan man behöva lite mys pys en helt vanlig sketen tisdag. I lördags var vi på loppis och hittade en chokladfontän för 40 kr. Den fick ju invigas  =)
Värmde grädde, i med mörk choklad och en matsked rom och sen var det bara att doppa jordgubbar, banan och persika. Kanske inte så jävla nyttigt men va fan gör det? Gott var det i alla fall....


Äntligen, äntligen

Nu har äntligen Ville blitt så bra i sin rygg att han fick upp gardinstängerna och jag fick sytt klart gardinerna. Nu är dom på plats och frånsett något på det lilla skåpet så anses sovrummet nu vara klart. Jag har en längd i andra fönstret som då hänger på vänstra sidan  =)

Omtagen är svart sammetsband, samma som det är runt ljusstakarna fast bredare.


Vansinnit rörit

Detta kommer att ta tid känner jag. Har en sörens massa lådor som behöver packas upp men det är ju inte bara att slänga upp det. Jag har ju inte rummen i ordning som jag ska sätta upp alla grejorna i.
Syrummet på ovanvåningen börjar likna nått, om man bortser från tapeter från -72 och en äcklig heltäckningsmatta  =)  men jag tänker inte börja rota där nu.

Allt i Höganäs är klart, sista posten hämtad. Skall dock dit på lördag igen för att va på loppis. Fy sören va det blir grej över nu. Och då sparar jag ändå dubbla stavmixrar och sånt.

Det enda roliga just nu är att vi har bokat in en Tysklandstripp. Nästa fredag bär det av. Ska bli trevligt att bara betala 99 danska för en Capten Morgan istället för 239 på bolaget....

RSS 2.0