Kom tillbaka underbara 80-tal!!!!

Mina bästa år tillbringade jag på 80-talet.  Och NEJ!!! Jag tror inte jag såg ut så här  =) 

    

Här kommer soppan

Flåt, flåt..........här kommer soppan. Bilderna blev inte bra så det får ni ha överseende med.

Vad som behövs är detta!!!!En stor falukorv, min vägde 800 g
ett blomkålshuvud
ca ½ kg morötter
en rotselleri
2 palsernackor
en purjolök
en burk majs
ca ½ kg gröna ärtor
3 buljongtärningar
smör
kryddor

Börja med ett skära falukorven i mindre bitar, lägg åt sidan. Fortsätt med grönsakerna. Lägg åt sidan.Ta fram en stoooooor gryta. Smält smöret. En rejäl kladd. Mellan 25 o 50 g. När smöret slutat bubbla så i med korven. Rör runt o bryn korven en stund. Tillsätt vatten så det täcker korven. Lägg i buljongtärningarna.När det kokar upp så häll i mer vatten. Börja med en liter. Lägg i Alla grönsaker utom majs och ärtor. Krydda. Tillsätt vatten så att det täcker alla grönsakerna.Vanligt salt.Detta är en stor burk som heter fem kryddor. Olika pepparsorter. Men man kryddar som man vill.Låt koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 till 20 minuter. Tillsätt majsen och ärtorna.Så ja....middan e klar. Smaklig spis.

Nästa gång blir det äpplemos. Jag ska göra ett jävla gäng till David, ca 30 kg äpple. Men när ni får receptet är det på ett kilo. Så ge er redan nu ut och leta efter äpple som ni kan palla.

Tack, tack, tack.....och tack

Tack alla ni som gjorde att jag kunde tillbringa en dag på bakken.
Vi hade himla roligt. Jag älskar ju att åka så gott som allt. Min favorit är Extreme och den fick jag åkt 2 gånger.
det blev några öl under turen och det är ju aldrig fel.

Nu ska jag påminna er om kockskolan. Den börjar i morgon då vi ska koka soppa  :D 

Erkänn att ni längtar.............

Lekplatser för vuxna???

I Folkparken här i Höganäs har dom gjort i ordning lekplatsen. Gick förbi där häromdagen o så himla roliga grejor dom har fått.  Varför finns inget liknande till vuxna? Jag kan väl inte vara den enda vuxxna som hade tyckt det var roligt?
Nu skulle kanske någon hjärnskrynklare säga att jag haft en tråkig uppväxt och aldrig fått leka, men se det stämmer INTE. För hemma på vår gata i Gantofta så gjorde dom en himla fin lekplats när vi var små. Med en riktig karusell. Dom som blev förbjudna senare. Så visst har jag haft roligt  =)  men det behöver ju inte ta slut.........väl??

På lördag ska vi i alla fall till BAKKEN o förlusta oss. Det är jag, Ville, ungarna och några vänner till dom. Håll nu tummen att vädret blir bra.


RSS 2.0