Plankstek a la lchf =)

Idag blev det planstek för första gången på lchf. Börjar i god tid med bomkålsmoset för jag vill kunna spritsa det utan att bränna nävarna. Recept:
 

0,6 kg blomkåls huvud
2 ½ dl vispgrädde
100 g smör
1 paket philadelphiaost 
2 äggulor

Dela blomkålen i små buketter.
Koka upp vispgrädden i en kastrull. Klicka ner hälften av smöret och precis när det börjar smälta, lägg i blomkålen.

Låt stormkoka under lock i ca 10 minuter. Rör om så ofta du kan för det tar en stund innan all blomkål kommer ner i grädden. När blomkålen är mjuk och lite mosig, och det bara finns lite vätska kvar, dra av från plattan och tillsätt resten av smöret.

Mixa med en stavmixer tills det blir ett slätt mos. Tillsätt ett par klickar av osten och mixa ytterligare några sekunder. Låt svalna. Sen vispas äggulorna ner. 
 
Spritsa ut moset på 2 plankor. Sen stekte jag vars en entrecote och la på plankan. Virade bacon om sparris och la dit lite snyggt. Tog av foten på svampen o fyllde med brieost och satte på plats. 
 
Sen in i ugnen i 250 grader till moset o baconet fått fin färg. 
 
Vi har Rydbergs kalla bearnaise med chili så den läggs på strax innan vi äter  =)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0