Godaste porchettan

Har idag gjort porchetta till oss. Gott att ha i frysen och bara ta fram o värma i micron. Valde ett stort stycke fläsk på strax under 5 kg och fick den delad nästan helst igenom på jobb. Hade jag haft en bättre kniv eller stabilare svål hade jag skurit den som en fläskstek men det funkar ändå. 
 
Finhackade fänkål och rev pemesanost till min halva. Finhackade chilisalami och pressade vitlök till Villes. Sen kryddor. Gott Himalyasalt och annat kryddigt. Sen rullades den ihop så svålen hamnade ytterst och sen band vi med bomullssnöre. Saltade på svålen.  In i ugnen 175 grader i ca 2,5 timmar. Sen skivas i rejäla skivor o fryses en och en. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0