Får väl på huet nu =(

Nu är det rabalder om dom hemlösa i Helsingborg. Dom vill ha ett stödboende för hemlösa och missbrukare i en Helsingborgsdel som heter Ramlösa. En av dom delar där det är dyrare att bo. Ramlösaborna blev med all rätt vansinniga och projektet stoppades. Nu finns det så klart folk som är vansinniga för det.
Det ifrågasätts om ramlösaborna skulle ha mer värde än dom hemlösa och att ALLA har rätt till ett boende och ALLA har känslor. ALLA har tydligen också samma värde. Vi föds kanske med samma värde men många, många missbrukar sina rättigheter så till den grad att dom inte är värda ett piss. Så NEJ, alla har inte samma värde. Vem tycker sig ha samma värde som incestpappan Fritz?
Men dom flesta som bor i Ramlösa har slitet som djur för att köpa en villa för flera miljoner. En villa på ett ställe där det bor folk av liknande typ. Dom betalar en väldig massa i skatter för att bl a hemlösa ska få boende och mat.
Varför ska då dom som inte arbetar ha samma RÄTT att ta del av deras? Vem betalar för värdeminskningen på deras hus? Eller det är ointressant? Är vi så egoistiska att vi kan tänka så? Eller är vi avundsjuka för att vi aldrig kom längre än en sketen lägenhet eller gud förbjude en förort?
Varför måste missbrukarna bo i stan? Varför inte slänga ut dom på landet? För helt ärligt så är dom nog inte välkomna med öppna armar någon stans. Det finns kanske en anledning till det. Det är inte bara ramlösaborna som är rädda om sitt.

Läste faktiskt i tidningen häromdagen att många sängplatser stod tomma på härbärgen. Inte för att det inte fanns några hemlösa utan det var oftast bara dom där soc betalade för en sängplats som kom. Dom hemlösa som fick pension eller liknande prioriterade inte att sova inomhus. Då är det deras val. Valet var tydligen inte så viktigt.
Varför hålla på att dalta med dom?

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0