Faktiskt intressant för oss matglada

Denna text lästa jag på en av mina favoritbloggar. Doktor Annika Dahlqvist.

En vanlig fråga är vad LCHF har för inverkan på cancerrisken och -utvecklingen.
Jag har nu skrivit in under marginalslänken De vanligaste frågorna:

Sannolikt har de onaturliga fetterna, margarinerna, och de inflammationsframkallande omega-6-oljorna (ex majsolja och solrosolja) en negativ effekt på cellernas försvar mot cancerframkallande ämnen. Cellmembranerna byggs till stor del upp av fett, och dessa felaktiga fetter blir fel för cellen och gör den felfungerande.
Detta gör att dessa fetter ökar risken för cancer. Även många kemikalier i E-numren riskerar att öka cancersjukdom. Mediciner, som blodfettsänkande statiner, har också visats öka risken för cancerinsjuknande.
När man har fått cancer så göds cancercellerna av kolhydrater. Cancerceller kan nämligen bara använda socker som energi, de kan inte förbränna fett. Otto Warburg fick Nobelpriset redan 1931 för denna upptäckt.
Även hög insulinnivå har visats stimulera cancerbildning och -utveckling. Detta stämmer med att diabetiker typ2 har mångdubbelt ökad risk att drabbas av cancer av alla sorter.
Den fettsnåla kolhydratrika kosten, med margariner och matoljor, kan alltså orsaka cancer och göder sedan cancercellerna.

Så tänk på vad ni äter


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0