Plankstek a la lchf =)

Idag blev det planstek för första gången på lchf. Börjar i god tid med bomkålsmoset för jag vill kunna spritsa det utan att bränna nävarna. Recept:
 

0,6 kg blomkåls huvud
2 ½ dl vispgrädde
100 g smör
1 paket philadelphiaost 
2 äggulor

Dela blomkålen i små buketter.
Koka upp vispgrädden i en kastrull. Klicka ner hälften av smöret och precis när det börjar smälta, lägg i blomkålen.

Låt stormkoka under lock i ca 10 minuter. Rör om så ofta du kan för det tar en stund innan all blomkål kommer ner i grädden. När blomkålen är mjuk och lite mosig, och det bara finns lite vätska kvar, dra av från plattan och tillsätt resten av smöret.

Mixa med en stavmixer tills det blir ett slätt mos. Tillsätt ett par klickar av osten och mixa ytterligare några sekunder. Låt svalna. Sen vispas äggulorna ner. 
 
Spritsa ut moset på 2 plankor. Sen stekte jag vars en entrecote och la på plankan. Virade bacon om sparris och la dit lite snyggt. Tog av foten på svampen o fyllde med brieost och satte på plats. 
 
Sen in i ugnen i 250 grader till moset o baconet fått fin färg. 
 
Vi har Rydbergs kalla bearnaise med chili så den läggs på strax innan vi äter  =)
 
 
 
 
 
 

Varm smörgåstårta lchf

Idag blev jag väldigt sugen på en varm smörgåstårta. Brödet är efter receptet i gårdagens inlägg. Gjorde 3 tunna bröd. Sen brynte jag köttfärs som fick puttra ihop med grädde och goa kryddor. Sen svalnade det i kylen under arbetstimmarna och las ihop nu. Först bröd, färs och lite ost. Sen på med ett bröd till och färs och ost sen sista brödet. På det riven ost och några bitar grön sparris. In i ugnen i 200 grader runt 20 min. Man får kolla så den ser bra och gyllene ut. Detta blev väldigt gott. Hade kunnat ha mer grädde så den blev kletigare men för att vara första gången blev det MVG  =) Ska göras fler gånger. Man kan ju ha vad man vill mellan bröden  =)
 
Allt detta goda äter jag för att jag har diabetes typ 2 och vägrar medicinera så långt det nu går. Blir ledsen när man hör andra diabetiker knapra tabletter för att man som dom säger; Måste unna sig. Nej, det måste man inte. Man ska unna sig att må så bra man någonsin kan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hamburgare lchf

Andra gången nu vi bakar dom godaste hamburgerbröden som även vi som äter lchf kan äta med gott samvete. Tog inte många sekunder förrän locket kasade av den varma osten  =)  Detta ska även användas i sommar då vi grillar korv. Bara att göra långsmala bröd
 

Receptet ger 4 st stora eller 6 st mindre lchf hamburgerbröd

Ingredienser:
4 stora ägg
1 krm salt
50 g smält smör
1dl vatten
1 dl kokosmjöl
0,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk 
2 tsk bakpulver
sesamfrön

Gör så här:
Vispa ägg poröst med elvisp. Tillsätt smält smör och vatten, vispa. Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten, blanda väl.
Låt svälla 5-10 minuter. Forma till 4-6 runda bullar, fukta händerna med vatten ordentligt! Lägg på plåt och platta till lite lätt och strö sesamfrön över.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 25-30 min.

 
 

RSS 2.0