Nyttigaste och godaste receptet på fröknäcke

Nu har jag gjort en hel del fröknäcke och detta är nog det godaste och det nyttigaste. Det är många olika ingredienser och blir lite dyrt första gången men väl spenderade pengar.

 

Libbes fröknäcke

 

0,75 dl solroskärnor

0,5 dl pumpafrön

1 dl sesamfrö

0,5 dl hela linfrö

0,5 dl psylliumfrö

2 msk chiafrö

2 msk vallmofrö

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

1 tsk brödkryddor

0,75 dl kokosolja (absolut inte det i silverpaket)

2 dl kokande vatten

 

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och lägg i kokosfettet så det smälter.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Det blir snabbt en tjock massa så ta inte för lång tid på er.
Häll omedelbart upp på plåten, sprid ut till en tunn kaka med slickepott. Se till så det inte blir några lufthål. 
Grädda i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär spår med tex en pizzaskärare. Typ 6x4 rutor. Gör det lättare att dela senare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i någon extra timme, gärna med en träsked i ugnsluckan så all fukt försvinner. Knäcket ska vara frasigt, inte segt.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0